13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Continuă programul „masa caldă”. Grija pachețelului pentru școală dispare pentru câteva sute de copii din mediul rural

Elevii din patru localități ale județului Bistrița-Năsăud vor beneficia de programul „Masa caldă în școli”, conform documentației oferite de Ministerul Educației. Prin Hotărâre de Guvern, pentru acest proiect va fi alocată suma de 67 milioane de lei, incluzând în total 150 de școli din toată țara.

Elevii a 150 de unități de învățământ beneficiază în continuare o masă caldă, după ce Camera Deputaților a adoptat Ordonanţa de urgenţă nr. 91/2021 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi.

În anul precedent, școala din comuna Petru Rareș și cea din Dumitrița erau beneficiare ale acestui proiect guvernamental. Spre deosebire de anul trecut, pe listă apar acum patru școli din județ, două din comuna Matei și două din Tiha Bârgăului.

Conform edupedu.ro, 54% dintre școlile care au fost incluse în acest program-pilot sunt în localități în care primarii sunt de la PNL, în timp ce 31% sunt școli din localități conduse de primari ai Partidului Social Democrat. Cei de la UDMR și PMP au fiecare câte 6 școli în localități conduse de primarii lor. USR-PLUS are doar 2 școli în două localități în care edilii reprezintă acest partid.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...