15.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 29, 2023

Dictatura bugetarilor. Cum altfel?

Petre Tuțea spunea că „românul adevărat e de dreapta”, însă nu și-a imaginat niciun moment că liberalismul românesc va fi îngropat alături de el, de Brătieni sau de Radu Câmpeanu.

Liberalii, cu mici excepții, indivizii ăștia care se declară a fi oamenii dreptei, nu-s nici de dreapta, nici de stânga, nici de centru, ci mai degrabă au copiat modelul Dinu Păturică, altoit cu șmecherul de cartier.

Adică, ajuns într-o funcție, plătită cu muuulți bani publici, își ia mașină nouă, mare ca să i se citească importanța, iar la primul semafor trece pe roșu. Dacă îl claxonezi, scoate mâna pe geam și îți arată degetul mijlociu!

 • Cum altfel poate fi interpretată insolența lor, atunci când alegătorii le cer socoteală, iar ei le arată…socoteala?
 • Cum altfel poate fi interpretată ipocrizia din campania electorală, aia cu transparența și democrația în pielea goală, pentru ca mai apoi să pui batista pe țambal și să dai bani la lăutarii personali pe care i-ai angajat în funcții să-ti cânte manele liberale?
 • Cum altfel poate fi interpretată decizia primarului Ioan Turc, bugetar convins și declarat, de a interzice oricărei instituții aflate sub oblăduirea primăriei de a mai oferi relații presei?
 • Cum altfel poate fi catalogat statutul de Dumnezeu al administrației decât în registrul nemerniciei?
 • Cum altfel poți să rescrii tu normele accesului la libera informație pe banii oamenilor care te-au votat?
 • Cum altfel să te declari liberal iar tu, Ioan Turc, să aduni în sufletu-ți pipernicit atâta dictatură care să-ti alimenteze măreția de fațadă?
 • Cum altfel mai poate cineva spera că Ioan Turc este deschis dialogului, că primăria este o carte deschisă, când cartea legilor firii din democrație stă ascunsă în propria-i budă?

Democrația înseamnă nu numai libertatea de a fi ales, ci și pe aceea de a fi criticat după ce ai fost ales, dacă în loc să faci ceea ce ai promis, înveți să înoate lebedele-n lighean, măi Ioane măi!

Pe bani publici, nimeni nu are voie să se comporte ca un vechil. Presa, cetățenii, nu sunt slugile tale, cărora le dai luminițe de Crăciun ca să tacă!

Avea Margaret Thatcher o vorbă: „Cașcavalul este gratuit doar în capcana pentru șoareci„. Vezi că tocmai îți construiești una. Știi ce zic? Iar Bistriteanul.ro va sta pe-afară și-ți va aprecia lucrarea.

Poftă bună. Cum altfel?

 

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

 1. Viorele, îți dau perfecta dreptate!!!!
  Zorro de Bistrița trebuia sa devina un apărător al oropsitilor contribuabili demascand fățărnicia, fariseismul, hoția și nesimțirea, făcând-ui într-un fel sa le fie măcar rușine de acțiunile lor, dar totodată făcând acest lucru dintr-un soi de anonimat!!!!
  Uita ca noua clasa „conducătoare” a reușit sa facă atâtea presiuni în culise încât de pe gazeta Timponline, unde mai demasca niște activități mai mult decât evidente prin nesimțire a „conducătorilor” a fost interzis definitiv în apariția comentariilor, iar toate comentariile postate de Zorro au fost șterse!!!!
  Poate câteodată au fost prea acide, dar dacă nu existau motive, erau și comentariile mai blânde!
  Cum sa fii răbdător și înțelegător când vezi sfidarea acoliților la tot pasul!!! Ce poți sa zici când îl vezi pe Urite parcat în fata la Muzeu, pe interzis, cu mașina de la RCB, ziua în amiaza mare ca sta în povesti cu unul tot de teapa lui, fix în mijlocul celor 2 benzi de circulatie, gesticulând cât e el de important, nici bunul simt sa se miște mai înspre trotuar nu îl are, ci se uita urat la mașinile care trec probabil prea aproape de el!!! Nici valutistii din Decebal nu stau asa pe drum și aia se feresc când vad mașini!!!!
  Probabil aia știu ca mașina nu futche!!!
  Asta era doar un exemplu care mi-a venit în minte, al unui țăran ajuns prea tânăr prea sus….

  • Cu nasul fin, de capaucă
   Cu buzele senzuale,
   Prietenii îi spun sabaucă
   Cenzurii, măriei-sale.
   Solomon, mărite rege,
   Puternic și înțelept
   Bistrițene pecenege
   Cenzurează drept-nedrept.

 2. Un primar slab,mincinos, interesat doar de imaginea lui ,incapabil să se impună, să hotărască, iubitor de”viață bună”, plimbări, băute, lux și opulență.. cumpără mașini electrice,buzi scumpe și singura condiție ca să te poți apropia de el este aceea de al lăuda și preaslăvii. Ce audit,ce organigramă, ce respectiv pt oameni??!minciuni electorale..apropos am auzit că se fac angajări la primărie.

 3. „Micul dictator” așa și așa a uitat cam repede tot ce a vb în campanie :minciuni, minciuni . Ne plângeam pe vremea lui Crețu de struți, mere, veverițe.. să vezi ce ne arde Turc la buzunare cu buzile de lux. Până și la piață Decebal cumpără buda cu duș:)))

 4. Astăzi de exemplu am văzut doua anunțuri de angajări la primărie 😳. Cică angajează cons juridic,wat 🤦? Păi de ce angajezi juriști dle când nici cei pe care îi plătești deja nu fac nimic, ba da apără primăria în instanță împotriva cui? a cetățenilor? Ce să facă juriștii, să spună ce zice Cincea urmăritul penal? Ați văzut vreun jurist să ia atitudine înainte să se ajungă la proces, să intervină în interpretarea corectă a legii și să tragă primăria de mânecă astfel încât să evite cheltuirea banilor într-un proces care este pierdut din start ? Nu! Înseamnă că a mai terminat vreo pipiță „facultatea pe bani” și trebuie angajată neapărat ca mare specialist plătit din banii noștri!🤮 Juriștii lui pește!!

 5. Orice numai de juriști sa nu vă legați.
  Ăștia îs mai presus decât toți din primărie, se cred cei mai deștepți dar pierd procese peste procese,
  Sau nici nu știu ce să zică ori instanță.
  De una de la primărie la un proces judecătoarea a început să râdă de ea oare de ce?
  Doi trei juriști bine plătiți dar deștepți și fără aere și vedetisme.
  Primarule mai ești pe acasă?
  Se plâng angajații că îți bați joc de ei că și Crețu.
  Cumpără mai puține buzi , dusuri și mașini electrice la curul viceprimarilor și directorilor.
  Astea s investițiile tale, ?
  Fă iluminat și asfaltează strazi, nu du mâncare la ușa puturosilor.
  Rad de tine cei care te fac la greu cred că se distrează împreună cu crețu.
  Văi de noi cu așa un primar care mai mult îi in București imediat vedem poze in ziar cu câți bani a adus ce investiții face.

 6. Acuma… fara suparare din artea celor din presa si mass-media… DAR SA NU SE CREDA CA EI SUNT CUMVA… UN FEL DE ” GESTAPO ” … si ca trebuie sa le pupe cineva pantofii imediat ce apar prin zona ! Ei nu poarta autoritate de stat si cine doreste sa aiba deschidere de dialog bine… si cine nu… nu . Nu toate institutiile publice stau cu usa descuiata sa discute cand vrea domnul ziarist … vrute si nevrute , ri sa-i ” dea socoteala ” acestuia . De aceia s-au facut functiile de ” purtator de cuvant ” si care este obligat sa respecte ” legea informatiilor clasificate ” si legea procesual penala, unde nu toate informatiile sunt publice . . . si asta n-o stabileste ” domnul ziarist ” ! FARA SUPARARE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: