1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Președintele Forumului Montan din România: „Cooperativa Sângeorz-Băi – model de succes privind asocierea producătorilor din zona de munte”

Adrian-Radu Rey numește Cooperativa Sângeoz-Băi un model de succes privind asocierea producătorilor din zona de munte. Aceasta are peste 400 de membri și printre cele mai multe produse montane înregistrate.

Prezent weekendul trecut  la festivalul Regional Sărbătoarea Străbunilor „Alesul” de la Cormaia, președintele Forumului Montan din România, Adrian – Radu Rey dă exemplu cooperativa Sângeorz-Băi, care numără peste 400 de membri și are printre cele mai multe produse montane înregistrate. Aceasta ar fi una dintre cele mai active filiale zonale ale Forumului Montan din România.

„Cooperativa Sângeorz-Băi, cu peste 400 de membri, reprezintă unul dintre modele de succes privind asocierea producătorilor din zona de munte, atestarea produselor sub schema de calitate „produs montan” și valorificarea producției împreună. Laptele de înaltă calitate provine de pe pajiștile bogate în floră din munții Rodnei. Forumul Montan din România (FMR) sprijină astfel de inițiative care aduc bunăstarea oamenilor din zona montană, care contribuie la păstrarea și promovarea tradițiilor și produselor românești. Organizarea în forme asociative a producătorilor, cum sunt și cooperative agricole, este singura soluție fiabilă pentru viitor, lucru demonstrat în toate țările dezvoltate”, a precizat Adrian – Radu Rey.

Printre produsele montane din Sângeorz-Băi de pe lista Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale se numără brânza frământată și groșciorul, dar și cașcavalul, telemeaua, urda și cașul din lapte de vacă produse de aceeași asociație.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...