18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Copiii fantastici din Bistrița: Ariana Bîgiu, fetița de 7 ani care dansează la Alegria Dance Studio în fiecare zi

Sunt copiii fantastici pe care îi admirăm și care ne-au cucerit cu pasiunea și îndârjirea cu care își urmează visele. Așa că îi vom celebra, pe tot parcursul lunii iunie, într-o serie de articole-portrete – aici, în Bistrițeanul.ro. Pentru că avem atâtea de învățat de la ei. Pentru că ne oferă un strop de fericire sau mândrie în fiecare zi. 

Ariana Bîgiu are 7 ani și adoră să danseze. Impresionată de pasiunea fetiței, mama ei a dus-o la Alegria Dance Studio din Bistrița, pe când Ariana avea doar 5 ani. A fost dragoste la prima vedere.

Am stat de vorbă cu Ariana Bîgiu chiar în sala de antrenamente, unde vine de câteva ori pe săptămână. Pentru că e îndrăgostită de dans – Ariana i-a cerut mamei și profesoarelor antrenamente suplimentare. Așa se face că se antrenează și alături de colegele sale, dar și separat, în cadrul unor lecții particulare.

Cel mai mult îmi place când învățăm dansuri noi. Facem balet, dar îmi place și dansul contemporan și gimnastica. Am un dans preferat – o coregrafie specială de dans contemporan pe piesa Courage to Change, de la Sia.

Când o să fiu mare, mi-ar plăcea să fiu dansatoare. Sau dacă e să-mi aleg altă meserie – aș alege să fiu profesoară de balet”, ne-a explicat Ariana. 

Ariana este elevă la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”. A început gimnastica și dansul la Alegria Studio, alături de profesoarele AnaMaria Cârdan și Antuanela Marin.

În ultimii doi ani a cucerit o mulțime de premii. Cea mai recentă victorie – la concursul Transilvania Dance Open, din Cluj. 

FOTO/ VIDEO: Alegria Studio Bistrița s-a-ntors acasă cu 75 de premii de la Transilvania Dance Open

La același concurs, anul trecut Ariana Bîgiu a cucerit două premii I – la Balet și Dans Contemporan.

Juriul a fost atât de impresionat de talentul micuței balerine, încât i-a oferit și o bursă de merit în tabăra Școlii de Balet Jaqueline din București.

Deși dansează doar de doi ani, a cucerit premii importante și la Dominarum Dance Competition, la Internațional Dance Talent Competition în Italia sau la Young Artist Grand Prix, concursul național de dans din București.

O zi din viața mea arată cam așa: termin cu școala, merg acasă, mănânc, îmi fac temele și apoi vin repede la balet. Vin la Alegria de obicei luni, marți, miercuri, joi și vineri. Adică în fiecare zi. Nu mi se pare deloc plictisitor.

Am participat la multe concursuri la Sala Polivalentă, la Mureș, la Cluj, la spectacolul școlii. Nu le știu pe de rost… Sunt frumoase concursurile, pentru că ne și îmbrăcăm frumos. Am câte un costum special pentru fiecare dans. Preferatul meu este tutu-ul acela roșu pe care îl folosesc la Kitri Variation – așa se numește dansul.

Baletul parcă ar fi un pic mai complicat, are mai multe variații, piruete și figuri”, ne-a mai povestit Ariana.

De pe la patru ani dansa acasă. Făcea sfoara și tot felul de figuri pe care le-a învățat de una singură. E și foarte elastică, așa că am adus-o aici. Este foarte entuziasmată de Alegria Studio. După ce termină antrenamentele aici, continuă acasă. Dansează aproape non-stop…

E adevărat, este un sport cam costisitor. Costumele și deplasările la concursuri le suportăm noi. Dar dacă îi place atât de mult – merită. Vom vedea în viitor cât de departe ajungem…”, ne-a mărturisit Silvia, mama Arianei. 

Profesoarele Arianei sunt încântate și uimite de eleva lor. „Ariana este una dintre elevele noastre foarte talentate. Dar pe lângă talent, ca să faci performanță, ai nevoie și de o anumită concentrare și perseverență.

Baletul și gimnastica dezvoltă în timp și aceste calități. Dar e minunat când ele există deja la copii precum Ariana. Are o putere de concentrare extraordinară și un talent nativ”, ne-au confirmat Anamaria Cârdan și Antuanela Marin. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: