-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Copil de 9 ani ars, după ce a vrut să aprindă cu benzină niște resturi vegetale

Echipajele medicale și ale poliției au intervenit în Lunca Leșului. Un copil de 9 ani a vrut să aprindă niște resturi vegetale, cu benzină. Doar că flăcările l-au cuprins pe el. S-a solicitat intervenția elicopterului SMURD.

Clipe de groază pentru o familie din Lunca Leșului, comuna Leșu. Băiețelul lor de 9 ani s-a ales cu arsuri pe o suprafață mare a corpului.

Am înțeles că băiatul a vrut să aprindă mai multe resturi vegetale, în spatele casei, cu ceva benzină. Și cumva i s-au aprins hainele. Nu se știe exact cum s-a întâmplat. Părinții l-au luat repede și l-au înfășurat într-un cearceaf și au pornit spre centru, că ei stau undeva pe un deal. Eu și cu poliția am mers repede spre ei și am întâmpinat noi echipajul medical. L-au preluat rapid și am înțeles că vor chema elicopterul”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Leșu, Ioan Pop.

Copilul ar fi obișnuit cu treburile casnice. Ambii părinți erau acasă la momentul producerii incidentului. Cei doi mai au un copil, mai mic decât acesta.

UPDATE

Copilul a fost preluat de echipajul SAJ si a fost stabilizat. Conform unei evaluări preliminare, acesta prezintă arsuri de gradul I și II pe mai bine de jumătate din suprafața corporală. A fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD pe traseu. Echipajul medical îl pregătește pentru a fi predat, pe raza localității Ilva Mică, într-o locație în care aeronava medicală va putea ateriza, elicopterului SMURD de la Baza Aeromedicală Jibou, județul Sălaj”, au transmis reprezentanții ISU BN.

„Conform primelor date, astăzi, în jurul orei 12.00, în localitatea Lunca Leșului, un băiețel de 9 ani, din Ciosa, comuna Tiha Bârgăului, ar fi stropit cu combustibil o grămadă de deșeuri, după care le-a aprins, iar din neatenție, i-ar fi luat foc hainele, suferind astfel arsuri. Copilul se afla împreună cu părinții în zona respectivă, unde desfășurau activități agricole. Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă și vor stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul”, transmit reprezentanții IPJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.