4.4 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

CORONAVIRUS: Băncile încep să reacționeze și suspendă o lună plata ratelor pentru populație

În condițiile în care COVID 19 are efecte financiare dezastruoase, românii din unele sectoare pierzându-și locul de muncă, băncile încep să reacționeze. CEC Bank e prima care anunță suspendarea plății ratelor pentru populației.

Unele sectoare economice au fost puternic afectate de COVID 19 deja. Printre acestea se numără turismul sau administrația publică. În condițiile în care mulți români au rămas fără job-uri, iar firmele mici abia supraviețuiesc, băncile au început să reacționeze.

CEC Bank a decis să suspende o lună plata ratelor la toate creditele persoanelor fizice. Sunt luate în calcul atât creditele de nevoi personale, cât și creditele imobiliare și pentru carduri de credit.

CEC Bank va invita la discuții și persoanele juridice care au împrumuturi și care întâmpină dificultăți financiare în această perioadă.

Și Banca Transilvania a anunțat extinderea perioadei de grație până în luna mai pentru unii clienți. Banca ia în calcul, însă, doar cardurile de credit, cu sume de restituit lunar mult mai mici decât în cazul creditelor ipotecare sau de nevoi speciale.

Deocamdată instituțiile statului nu au anunțat nicio măsură de sprijin pentru oamenii de afaceri puternic afectați de răspândirea virusului, dar nici pentru populație.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: