9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

COVID a lovit GRAV serviciul Salvamont! 4 din cei 6 salvamontiști sunt POZITIVI

Noul coronavirus a lovit grav echipa Salvamont Bistrița-Năsăud. Patru din cei șase angajați au fost depistați pozitiv, unul fiind internat în spital. CE se întâmplă cu asistența oferită de salvatorii montani:

Marți, unul dintre angajații Salvamont Bistrița Năsăud s-a simțit rău: tuse și puțină febră. S-a testat COVID, iar rezultatul a fost pozitiv. Acesta a fost ulterior internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Toți angajații Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud au fost testați Covid-19, vineri, 4 din cei 6 fiind depistați pozitiv”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al CJ BN, Mihaela Ivan.

Serviciul Salvamont va continua să ofere asistență, chiar dacă o mare parte a angajaților sunt infectați cu noul tip de coronavirus.

La începutul săptămânii a fost testat colegul care a avut simptome ca de răceală. Iar ieri, am cerut testarea tuturor. Au mai fost depistați cu COVID încă trei, fiind astfel patru infectați și doi care am scăpat. Colegii infectați nu se simt rău, nu au alte simptome, decât colegul care a fost primul depistat. Noi vom putea oferi asistență în continuare, fiind doi angajați: eu și unul care este vaccinat anti-COVID, fiind și asistent medical. Avem și doi voluntari care ne ajută și la care apelăm pentru urgențele care apar. Mai avem și pe alții pe care îi putem solicita, dacă e nevoie”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful Salvamont Bistrița, Mircea Baciu.

Conform acestuia, în momentul de față, pârtiile de la Alpina Blazna și de la Tihuța nu sunt funcționale. Primăria Bistrița ar intenționa să deschidă pârtia Cocoș, iar atunci este nevoie de un echipaj salvamont la Bistrița.

Dacă se deschide pârtia Cocoș vom fi prezenți aici. Weekendul viitor avem un eveniment în Piatra Fântânele. Deci nu sunt probleme, nu suntem în incapacitate de a oferi asistență, dacă ni se cere. Putem interveni, având, așa cum vă spuneam, doi angajați și voluntari”, a concluzionat Mircea Baciu.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.