25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Covoare de tartan pentru 11 spații de joacă din Bistrița. Care sunt acestea:

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că la jumătatea lunii trecute a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru covoare de tartan în 11 spații de joacă de pe raza orașului. Alte 10 locuri de joacă urmează să fie modernizate:

Continuăm modernizarea locurilor de joacă din oraș, un proces pe care l-am început în urmă cu doi ani de zile. Ordinul de începere a lucrărilor care se află în derulare a fost dat în 19.06.2024. După ce am montat echipamente de joacă noi, acum turnăm tartan, adică un covor de cauciuc, pentru protecția copiilor și un aspect frumos„, a explicat Ioan Turc.

Aceste spații de joacă se află în: Parcul Municipal, Dragoș Vodă bl. 2, Al. Margaretelor bl.2, Al. Pârâiașului bl. 1-2, Al. Rotundă bl. 2, Colibiței bl. 28-30, Romană bl. 2, Arțarilor bl. 30, Sigmir (curtea grădiniței), Libertății și Aleea Plopilor.

Încă 10 locuri de joacă au SF-ul aprobat și urmează achiziția de noi echipamente:
– Arțarilor bl. 28-32
– Arțarilor bl. 46
– Al. Plopilor bl. 4
– Al. Tihuța bl. 7-9
– Al. Zambilelor bl. 5
– Intr. Muncelului bl. 5-7
– Al. Șoimilor bl. 1
– Sucevei bl. 20
– loc. Sărata
– loc. Viișoara (Heidenfeld).

Mai mulți părinți ne-au semnalat faptul că în spațiul din parcul mare copiii se joacă printre pietre, existând riscul să se accidenteze.

„Copiii se joacă prin pietre cu riscul de a se lovi. Acest loc este așa de peste trei săptămâni și nu se face nimic”, ne-a scris o cititoare legat de spațiul de joacă din Parcul Municipal, care ne-a trimis și video-ul de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. In spațiul de joacă de pe Aleea rotunda, au suficient spațiu să mai monteze și alte aparate de joacă cum ar fi o platforma rotativa( linghispir), un topogan închis și altele,până nu se toarnă tarnanul.

  2. Am trecut de mai multe ori prin locul de joaca din capatul vestic al parcului Regele Mihai I si prin cel de pe strada Gradinilor, pe la ora 17…19, temperatura aerului era de circa 25-30 grade Celsius si m-a izbit mirosul de chimicale care se degaja din stratul cauciucat care pretinde ca protejeaza copii.
    Era un miros asemantor celui din proximitatea combinatelor chimice. Ma mir ca nicio autoritate nu se sesizeaza ca este ceva anormal cu vaporii degajati de cauciucul fierbinte. Oare exista o declaratie de conformitate pentru produsul ce ne „protejeaza” copii si daca declaratia exista este semnata cumva in China? ANPC, Garda de mediu, Directia sanitara mai exista? Daca se solicita informatii din dosarul tehnic cu caracteristicile produsului le poate oferi Primaria Bistrita?
    Pe langa pesticidele din legume si fructe, pe langa fumul „cazanelor” pe patru roti mai adaugam pentru copii nostri si vaporii, solventii degajati de tartanul incalzit…Ei stiu ca merg la leagane, la tobogan, nu la otrava.
    Daca Domnul primar Turc nu si-a delegat toate competentele pina pe 30 septembrie, ar fi bine sa treaca in aceste zile printr-un loc de joaca amenajat cu cauciuc, poate isi va schimba opinia referitoare la tartan. Eu prefer sa se umple copii de nisip decat sa respire toxinele chinezesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.