11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Crăciunul fără carne de porc pe masă? România riscă să intre în carantină!

Industria cărnii de porc riscă să se prăbușească. Focarele de infestare cu virusul postei porcine se răspândesc îngrijorător. Sunt șanse ca bistrițenii să rămână fără carne de porc pe masa de Crăciun.

Virusul pestei porcine face ravagii în întreaga țară. Ceea ce e îngrijorător e faptul că, dacă în alte țări din Uniunea Europeană au apărut zeci de focare în doi ani, la noi situația e alta.

„Noi suntem țara cea mai afectată de acest virus. În trei luni de zile la noi au apărut peste 830 de focare, în 12 județe. Tocmai de aceea Uniunea Europeană a pus semnul roșu de carantină pe fiecare zonă infestată. Dacă lucrurile continuă în același ritm, în scurt timp, întreaga Românie va intra în carantină”, a declarat deputatul Adrian Oros, vicepreședinte în Comisia pentru Agricultură și Silvicultură, într-o conferință, la Bistrița.

Astfel, carantina ar atrage prăbușirea industriei de profil. Iar românii ar putea rămâne fără carne de porc pe masa de Crăciun. S-ar depinde total de importul de carne.

Deputatul este de părere că s-a ajuns în această situație deoarece nu s-au luat la timp anumite măsuri, s-au tărăgănat aplicarea măsurilor drastice și lucrurile au fost gestionate de oameni cu interese.

„Întrebarea la care trebuie să primim răspuns este dacă nu cumva apropiații domnului Dragnea știau informații privilegiate? Dacă nu cumva au făcut bani frumoși înainte de răspândirea virusului sau acum, cu toate soluțiile pentru dezinsecție?”, a conchis Adrian Oros.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?