1.4 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Crezi că reziști o săptămână să trăiești ”ca la țară”? Înscrie-te în concursul Hai-Hui pe Coclauri și arată-ne ce poți!

Dacă ești tânăr de oraș și dorești să experimentezi viața de la țară, înscrie-te în concurs! Hai-Hui pe Coclauri îți lansează provocarea de a cunoaște îndeaproape traiul oamenilor de pe Valea Someșului. Te mai poți înscrie în competiție până în data de 20 august.

Competiția Hai-Hui pe coclauri oferă tinerilor de la oraș posibilitatea cunoașterii și experimentării traiului de la țară. Ei vor locui și vor lucra alături de gospodarii din Sângeorz-Băi.

Ce-a de-a doua ediție a Hai-Hui pe Coclauri se va desfășura în perioada 23-27 august. De data aceasta, 4 echipe a câte 3 persoane se vor întrece în a-și arăta iscusința și capacitatea de adaptare în cadrul concursului.

Concurenții vor fi supuși la diferite provocări privind muncile de pe lângă gospodării:

  • descoperirea tradițiilor și obiceiurilor locale
  • cunoașterea gastronomiei locale
  • savurarea din plin a momentelor simple, dar cu încărcături emoționale,
  • conștientizarea valorilor frumuseților care ne înconjoară și a oamenilor care sfințesc locul.

Termenul limită de înscriere este data de 20 august. Se mai pot înscrie doar 3 echipe a câte 3 persoane.

Cei interesați se pot înscrie pe www.bit.do/haihui , unde se regăsește și regulamentul competiției și criteriile de îndeplinit.

Organizatorii sunt Primăria Orașului Sângeorz-Băi și Centrul Cultural ”Iustin Sohorca” din localitate.

Ce provocări îi așteaptă pe concurenții Hai-Hui pe Coclauri

Hai-Hui pe Coclauri este o competiție în cadrul căreia tinerii trăiesc povestea vieții la țară, cu toate provocările ei. Sunt găzduiți de gospodari de pe Valea Someșului și au posibilitatea să cunoască zona și specificul muncilor, a tradițiilor și a meșteșugurilor.

Înarmați cu rucsaci, concurenții pleacă în prima zi pe drumuri separate, în funcție de traseele generate în ruma scanării unui cod QR. Astfel, concurenții vor putea ține pasul în fiecare zi cu traseul și gospodăria care îi așteaptă. Nu aleargă, dar nici nu zăbovesc prea mult pe coclauri, indiferent cât de mare le-ar fi tentația de a rămâne la o singură gospodărie.

Fiecare zi aduce noi provocări: priveliști unicat, oameni faini și gospodari, zamă de șălate, coleșă cu brânză, pături cu jumări, plăcinte cu borcut, pită de casă cositul cu coasa, făcutul clăilor, culesul perjelor, împletitul cepei, făcutul dulceței de poame și multe alte activități, pe care doar cei înscriși au ocazia să le descopere și apoi să le trăiască”, promit organizatorii.

Echipele participante vor fi răsplătite cu premii surpriză, care vin la pachet cu o experiență inedită pe care o vor trăi alături de sângeorzeni.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...