15.5 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Deputatul Cristina Iurișniți (USR), chemată în judecată de un fost ministru!

În urma unei sesizări pe motive de discriminare și incitare la ură făcute de un fost ministru, Cristina Iurișniți deputat USR a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Decizia care s-a luat atunci a fost una banală, dar face obiectul unui nou proces în care deputatul USR are calitatea de pârât. 

Scandalul dintre Cristina Iurișniți (USR) și fostul ministru Liviu Pop a pornit de la o sesizare făcută de deputatul USR, în calitate de președinte al comisiei parlamentare pentru egalitatea de șanse, împotriva lui Liviu Pop. În sesizarea cu pricina, Cristina Iurișniți îl acuza pe fostul ministru al Învățământului de grave derapaje în discursurile publice, după ce a catalogat Forumul Democrat German ca fiind continuatorul nazismului.

În calitate de președintă a Comisiei de egalitate de șanse a Camerei Deputaților mi-am făcut doar datoria de a sesiza oficial Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în privința promovării în spațiul public de către fostul ministru al Educației Liviu Marian Pop a unor afirmații false, care incitau la ură și discriminare etnică”, transmite Cristina Iurișniți pe pagina personală de Facebook.

La acel moment, CNCD, în temeiul legii, a constatat derapajele grave din discursul public al acestuia și l-a sancționat cu un simplu avertisment. Din cele arătate de Cristina Iurișniți pe contul personal de Facebook, senatorul PSD Liviu Pop, nu s-a lăsat mai prejos și s-a ambiționat, dând-o în judecată, atât pe ea ca reclamantă, cât și instituția sesizată.

După ce a primit citația, deputatul USR a comentat pe Facebook că și în ziua de astăzi așteaptă ca fostul ministru să-și ceară scuze pentru gravele derapaje din declarațiile sale publice.

Domnule Pop, la acel moment așteptam cu toții scuze publice din partea dumneavoastră, ca o dovadă minimă de decență și respect. Nici până la acest moment nu le-am primit și nici nu mai am vreo speranță că o veți face”, a concluzionat președintele Comisiei Parlamentare pentru egalitatea de șanse.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.