17.3 C
Bistrița
marți, mai 21, 2024

CS Gloria 2018 va mai susține 7 sporturi. Box, tenis și schi, printre ele

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud își mărește familia de ramuri sportive din interiorul clubului. Pe lângă fotbal, handbal, arte marțiale, gimnastică și alte câteva ramuri sportive, Gloria va mai înscrie pe harta performanței încă șapte: box, tenis, trei tipuri de schi, rugby și rugby-tag.

Gloria va asigura dotările și infrastructura necesară în pregătirea sportivă de nivel competițional și cu performanțe deosebite pentru cadeții, juniorii, sportivii din cadrul categoriei de tineret și seniori pentru cele șapte secții care urmează să fie deschise interclub.

Pentru ca acest lucru să fie realizabil, în câteva luni Sala Polivalentă „Unirea” va fi inaugurată. Este vorba despre cel mai important proiect de infrastructură sportivă din ultimii zeci de ani din Bistrița-Năsăud, o sală cu peste 2000 de locuri, terenuri de baschet, fotbal, volei, handbal și alte sporturi, adiacente.

Iată ramurile sportive:

Boxul sau pugilismul este un sport marțial străvechi, probabil cel mai vechi sport marțial, cu origini preistorice, în care doi concurenți, cu greutăți similare, luptă cu ajutorul pumnilor, într-o serie de reprize, numite runde.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud funcționează o secție de box în cadrul Asociației Club Sportiv „PRO BOXING TRANSILVANIA”, de unde se vor putea prelua sportivi care să activeze în cadrul clubului.

Rugby este un sport de o intensitate fizică ridicată. Pentru a savura jocul, trebuie să fii pregătit fizic și mental, să înțelegi cum să joci în condiții de siguranță.

Primul pas către sportul de performanță este practicarea a rugby-tag. Rugby-tagul este versiunea oficială a rugby-ului pentru grupele de școlari.

Acesta este o activitate fizică alertă, fără contact direct cu adversarul, în care posesia balonului este foarte schimbătoare și duce la trecerea rapidă de la atac la apărare, scopul fiind ca mingea să ajungă la linia de țintă.

Spre deosebire de rugby-ul normal, în rugby-tag nu există contact fizic între jucători, fiind prin excelență un sport non-violent.

Tenisul, ca joc modern, a apărut în urmă cu mai bine de un secol, fiind considerat un joc relativ tânăr, dar, originile lui datează din timpul secolului al 14-lea, când o formă rudimentară a jocul cunoscut de noi astăzi, a fost creată de către călugării europeni pentru a fi jucat în scopuri de divertisment.

Tenisul este acum un sport olimpic și este jucat indiferent de bani, de vârstă, în multe țări de pe glob. În România, tenisul era practicat la începuturi de studenții români reveniți în țară de la studiile efectuate în străinătate. Începuturile datează din anul 1885, an în care sunt organizate primele cluburi în București, Cluj, Brașov, Ploiești, etc.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud funcționează o secție de tenis de câmp în cadrul Asociației Club Sportiv „PRO TENIS” Bistrița, de unde vom avea posibilitatea de a prelua sportivi care să activeze în cadrul clubului.

Schiul modern s-a dezvoltat în anul 1850 existând mai multe tipuri, precum: Schiul fond, Schiul alpin, etc.

Schiul fond are o istorie seculară, care a început în momentul în care omul a înțeles că prin atașarea unor bucăți de lemn în partea de jos a picioarelor poate determina o deplasare mai rapidă și mai sigură pe zapadă.

Schiul alpin este un sport de iarnă care constă în coborârea unor pante pe zăpadă, prin anumite puncte de trecere obligatorii, numite „porți”, cu schiuri cu legături cu călcâi fix. Acest sport este popular oriunde ninge sau există zăpadă combinată cu pante ale munților și infrastructură.

Jocul de baschet, în varianta modernă, a fost inventat în 1891, când a fost creat un joc ce a combinat elemente din fotbal și baseball, dar care se putea juca la interior. Astfel au apărut primele 13 reguli ale jocului de baschet, iar porțile au fost înlocuite cu coșuri. Baschetul este primul joc pe echipe în care au apărut fete pe terenul sportiv.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...