-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

FOTO: Descoperit în Viișoara, la blocurile sociale, elevul de la CSEI 2 cu bursă de performanță este campion european, cu două medalii de bronz și una de aur!

Narcis Papolti are 15 ani și învață la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr 2 din Bistrița. Este campion național la haltere de patru ani. Prima oară când a participat la campionatele europene a cucerit o medalie de aur și două de bronz. „Este primul elev din școală care primește bursă de performanță. E foarte talentat și ambițios. Sper din tot sufletul să ajungă cât se poate de departe”, ne-a mărturisit profesoara Ionela Deac de la CSEI Nr 2.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va acorda aproape 400 de burse unor elevi din învățământul special. Una singură este bursă de performanță: 

Sute de elevi din „învățământul special” primesc burse de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud! Una, pentru performanță!

„E important să înțelegem că performanța se poate întâmpla și într-o școală pentru învățământ special. Și nu neapărat la disciplinele tradiționale. Și pentru performanța sa, Narcis a muncit la fel de mult ca ceilalți copii care primesc burse. De altfel, noi, profesorii de la CSEI Nr 2 considerăm că este o performanță inclusiv faptul că elevii noștri care au susținut anul trecut Evaluarea Națională au luat medii peste 7”, ne-a mărturisit profesoara Ionela Deac.

Antrenorii lui Narcis Papolti – Adrian Chivu și Ovidiu Fătu – sunt foarte încântați de performanțele tânărului sportiv.

Cred că acum cinci ani l-am descoperit pe Narcis la blocurile sociale din Viișoara. Am descoperit atunci mai mulți copii pe care am încercat să-i conving să vină la haltere. Au venit mulți, dar unii au renunțat pe parcurs. Le oferim practic o șansă la o viață mai bună. Mulți dintre ei nu au acte, nu sunt trimiși la școală… Făcând sport, se integrează mai bine în societate.

De Narcis suntem foarte mândri. Este campion național al patrulea an consecutiv. Nu mai are cine să-l bată în România. Anul acesta l-am dus prima oară la Campionatul European. A cucerit medalia de aur la Smuls, o medalie de bronz la Aruncat și una de bronz la Total, la categoria Under 15. Îmi pun foarte mari speranțe în el. Este și foarte tânăr, mai trebuie doar să asculte și să fie serios”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro antrenorul Ovidiu Fătu.

Narcis Papolti ne-a povestit că îi place foarte mult să se antreneze la haltere. Își amintește și acum că pe la 10 ani l-a călcat o mașină peste picioare.

Atunci aveam picioarele în ghips și atunci l-am văzut și pe domnul profesor în Viișoara. Tot întreba pe copii care vrea la haltere. Mi-a zis și mie să vin după ce mă fac bine cu picioarele. Și m-am dus. După o jumătate de an, m-a înscris la CSM Bistrița. Iar acum fac parte din lotul național.

Eu am fost un copil mai amărât. Dar așa, cu halterele, am reușit să ajung undeva mai sus. Și cred c-o să pot ajunge și mai sus. O să mă țin de treabă. Vreau să merg la Campionatele mondiale din Albania, în ianuarie”, ne-a explicat Narcis Papolti.

De obicei Narcis participă la un antrenament dimineața și unul după-masă. Își dorește foarte mult să ajungă la Jocurile Olimpice din Paris, în 2024.

Antrenorii au aranjat ca tânărul sportiv să locuiască în camerele amenajate deasupra sălii de antrenament. Ar fi fost aproape imposibil să facă sport de performanță locuind în Viișoara.

E foarte bine așa. Am camera mea, stau singur în cameră și avem și trei mese pe zi! Totul e ok. La Viișoara ar fi fost mai greu. Și dacă mă las de haltere și mă întorc la Viișoara, o să fie și mai greu. Părinții mei nu mai sunt împreună.

Cred că sunt bucuroși pentru medaliile cucerite de mine. O să-i fac și mai bucuroși, pentru că vreau să câștig și alte medalii…

Cu distracția, mai rar…

Mai mult stau în cameră și mă odihnesc după antrenamente. Nu prea avem voie să ieșim des. Seara după ora 19.00 avem voie să ne plimbăm cam o oră. Atunci mai ies cu prietenii la un suc sau ne plimbăm prin parc”, ne-a mai povestit Narcis Papolti.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: