5.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și-a dat acordul în unanimitate pentru obținerea statutului de spital clinic județean de urgență

Consilierii județeni și-au dat acordul astăzi în unanimitate pentru obținerea statutului de spital clinic județean de urgență. De asemenea, consilierii județeni și-au dat acordul și pentru demararea procedurilor de înființare a Secției clinice de Medicină Internă în cadrul unității medicale.

În cadrul ședinței de Consiliu Județean de astăzi, consilierii și-au dat acordul în unanimitate pentru începerea demersurilor legale pentru acreditarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița, ca spital clinic județean de urgență. De asemenea, același proiect de hotărâre prevede și acordul pentru demararea procedurilor de înființare a Secției Clinice de medicină internă în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

„Odată cu dobândirea statutului de secție clinică pentru Secția de Medicină Internă, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița se vor putea desfășura pe lângă activități de asistență socială și activități de învățământ medical, cercetare științifică-medicală și de educație medicală continuă pentru studenții de la programul de studii asistență medicală generală”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Astfel, la Spitalul Județean se vor putea pregăti și studenții de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”, extensia Bistrița.

„În ceea ce privește infrastructura tehnico-tehnologică existentă în cadrul secției propuse, menționăm că spitalul pune la dispoziție spațiile dedicate din cadrul secției vizate și asigură baza materială necesară pentru desfășurarea activităților de învățământ, cercetare științifică medicală și de educație continuă”, mai prevede proiectul.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: