-1.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Cu sub 40% dintre profesori vaccinați, unitățile de învățământ din Sângeorz-Băi sau Tiha Bârgăului reîncep orele față-n față

Potrivit ultimelor date oferite de Inspectoratul Școlar Județean, în 14 școli din județ s-au vaccinat mai puțin de 60% dintre profesori. Asta înseamnă că cursurile ar trebui să se desfășoare online. Nu se va întâmpla asta de luni, ministrul Educației dând „derogare” pentru școlile din comunele cu o incidență a cazurilor de Covid de sub 3/mia de locuitori.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat ieri că elevii se vor întoarce de luni în bănci chiar și în unitățile de învățământ unde rata de vaccinare a profesorilor nu ajunge la 60%. Este vorba, totuși, de unități de învățământ din localități unde incidența cazurilor de Covid-19 este sub 3/mia de locuitori.

„În mai bine de jumătate din teritoriul țării rata de infectare este sub acest prac de trei la mie. De luni, în aceste localități toți copiii din grădiniță și elevii vor putea merge cu prezență fizică fără a ne mai raporta rata de vaccinare din unitățile de învățământ”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, ieri.

Potrivit celor mai recente date puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean în 14 școli din județ se desfășoară cursuri online, ca urmare a ratei scăzute de vaccinare în rândul profesorilor și personalului.

Ei bine, elevii din aceste școli se întorc luni la școală, asta pentru că localitățile unde acestea funcționează au o incidență a cazurilor de Covid-19 sub 3/mia de locuitori.

Sub 60% din personal vaccinat au școlile și grădinițele din Negrilești, Tiha Bârgăului, Tureac, Șanț, Parva și Sângeorz-Băi. La grădinița din Tureac și cea din Sângeorz-Băi, precum și la Școala Gimnazială din Mureșenii Bârgăului rata de vaccinare nu trece de 33%.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...