7.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

Cu sub 40% dintre profesori vaccinați, unitățile de învățământ din Sângeorz-Băi sau Tiha Bârgăului reîncep orele față-n față

Potrivit ultimelor date oferite de Inspectoratul Școlar Județean, în 14 școli din județ s-au vaccinat mai puțin de 60% dintre profesori. Asta înseamnă că cursurile ar trebui să se desfășoare online. Nu se va întâmpla asta de luni, ministrul Educației dând „derogare” pentru școlile din comunele cu o incidență a cazurilor de Covid de sub 3/mia de locuitori.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat ieri că elevii se vor întoarce de luni în bănci chiar și în unitățile de învățământ unde rata de vaccinare a profesorilor nu ajunge la 60%. Este vorba, totuși, de unități de învățământ din localități unde incidența cazurilor de Covid-19 este sub 3/mia de locuitori.

„În mai bine de jumătate din teritoriul țării rata de infectare este sub acest prac de trei la mie. De luni, în aceste localități toți copiii din grădiniță și elevii vor putea merge cu prezență fizică fără a ne mai raporta rata de vaccinare din unitățile de învățământ”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, ieri.

Potrivit celor mai recente date puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean în 14 școli din județ se desfășoară cursuri online, ca urmare a ratei scăzute de vaccinare în rândul profesorilor și personalului.

Ei bine, elevii din aceste școli se întorc luni la școală, asta pentru că localitățile unde acestea funcționează au o incidență a cazurilor de Covid-19 sub 3/mia de locuitori.

Sub 60% din personal vaccinat au școlile și grădinițele din Negrilești, Tiha Bârgăului, Tureac, Șanț, Parva și Sângeorz-Băi. La grădinița din Tureac și cea din Sângeorz-Băi, precum și la Școala Gimnazială din Mureșenii Bârgăului rata de vaccinare nu trece de 33%.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: