12 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Culmea tupeului: Unii agenți economici din Rodna ignoră măsurile restrictive, în ciuda incidenței de îmbolnăviri COVID

Jandarmii au aplicat mai multe sancțiuni la Rodna, după ce au constatat că unii dintre agenții economici ignoră măsurile restrictive COVID. Patronul unui bar din  localitate își continuă activitatea, chiar dacă incidența îmbolnăvirilor a trecut de 7,5 la mie. Jandarmii i-au aplicat o amendă de 2000 de lei.

Ca urmare a depășirii ratei de îmbolnăviri COVID de 7,5/1000 de locuitori, la Rodna ar fi trebuit ca agenții economici cu profil alimentație publică să își închidă temporar afacerile.

Jandarmii au constatat pe timpul unei misiuni executate luni 5 octombrie 2021, pe linia verificării respectării prevederilor legale în vigoare în localitatea Rodna, faptul că o unitate de alimentație publică având obiect de activitate „Bar” nu respectă prevederile legale în vigoare.
Ca urmare, a fost aplicată o amendă de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f), referitoare la suspendarea temporară a activității acestor operatori economici. (Legea nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19)”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Jandarmii au mai aplicat alte 9 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru cele de liberă circulație.

Reamintim faptul că activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă la depășirea incidenței de 6/1.000 de locuitori. (H.G. nr 932/2021, anexa 3, art. 6, pct. 13)
Precizăm faptul că aceste măsuri vizează menținerea sub control a ratei de incidență și reducerea numărului îmbolnăvirilor în rândul populației.”, adaugă reprezentanții IJJ Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...