-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

CUM a arătat turismul în Bistrița-Năsăud, în an pandemic:

Direcția Regională de Statistică Bistrița-Năsăud a emis buletinul statistic al județului. Conform acestuia, numărul de turiști sosiți pe meleaguri bistrițene a scăzut aproape la jumătate, cel puțin în luna octombrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. CUM arată statistica turismului în an pandemic:

Anul 2020 a fost diferit, pe toate planurile, afectând FIECARE domeniu în parte.

Direcția Regională de Statistică a emis buletinul periodic, prin care arată evoluția diferiților indicatori economici la nivelul județului.

Dacă în primele două luni ale anului 2020, peste 5.000 de turiști au ajuns în județul nostru, în martie numărul acestora a scăzut sub 2.000. În luna aprilie, nimeni nu ne-a călcat pragul, iar bumul a fost, ca și în anii precedenți, în luna august.

Conform ultimului buletin emis, turismul în Bistrița-Năsăud a fost aproape la jumătate în luna octombrie, comparativ cu octombrie 2019.

În ordinea preferințelor, cei ce au vizitat județul nostru au ales să se cazeze la hotel, pensiuni agroturistice, pensiuni turistice, cabane turistice, vile și apoi, în ultimă instanță, moteluri.

În zona de Nord-Vest a țării, județul nostru se află, și în 2020, pe penultimul loc în preferințele turiștilor. Întrece doar Sălajul, și e cu puțin mai jos decât Satu Mare, cele trei județe fiind, de altfel, și singurele județe fără turiști în luna aprilie, mijlocul perioadei în care România a fost în stare de urgență.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...