24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

Cum a băgat medicul depistat pozitiv cu COVID 19, din Năsăud, spaima într-un oraș din Mureș

Localnicii unui oraș din Mureș stau ca pe ace, după ce medicul din Năsăud a fost confirmat cu COVID 19. Acesta a fost internat aseară în Secția de Boli infecțioase din Bistrița, dar mai multe persoane din orașul respectiv sunt acum în izolare. AFLĂ ce s-a întâmplat:

Aseară au sosit rezultatele pozitive a doi angajați din sistemul sanitar bistrițean. E vorba de o infirmieră a SJUB și un medic de la Spitalul Orășenesc Năsăud. Cei doi au fost contacți direcți ai femeii din Salva depistată cu COVID 19.

A fost confirmată prezența Coronavirusului la o angajată a Spitalului Județean de Urgență Bistrița (SJU Bistrița). Aceasta este îngrijitoare de curățenie la Secția Boli infecțioase și are 51 de ani. Un cadru medical de la Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud a fost confirmat ca fiind infectat cu Covid-19. Persoana se afla în izolare la domiciliu, după ce a avut un contact cu un pacient confirmat ulterior ca având Coronavirus. Medicul este asimptomatic și a fost transportat la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița”, transmiteau aseară reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Într-adevăr, medicul a fost transportat la Bistrița, dar NU din Năsăud, ci tocmai din județul Mureș.

Conform surselor Bistrițeanul.ro, în ziua următoare după ce a primit ”izolare la domiciliu”, medicul și-a luat soția și fetele și a plecat la socrii, în Sărmășel Gară, cartier al orașului Sărmașu din județul Mureș.

Acolo a stat până ieri, când s-au aflat rezultatele. La poarta casei socrilor medicului s-au prezentat cei de la Ambulanță, cu izoleta, l-au luat pe medic și l-au adus la Bistrița, la Spitalul de Boli Infecțioase.

Am înțeles că medicul a avut contact cu o persoană care ar fi fost ulterior depistată pozitiv. Apoi, pe surse, am aflat că și medicul ar fi fost testat pozitiv. Aseară, destul de târziu, a fost transportat la Bistrița. Soția și fetele lor au rămas la Sărmașu. Am anunțat Instituția Prefectului, Poliția și DSP-ul. Au mers acolo și se va face o anchetă epidemiologică pentru a vedea exact cu câți au intrat în contact. Am înțeles că celor ce au avut contact direct cu el, deja le-au fost recoltate probe. Deci de medic se ocupă DSP Bistrița, iar de familia lui, DSP Mureș” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul orașului Sărmașu, Mocean Ioan.

Surse Bistrițeanul.ro ne-au informat că până la această oră, au fost plasați în izolare socrii medicului și o cumnată, fiind primii contacți direcți. Apoi, în funcție de ancheta epidemiologică se vor stabili pașii următori. S-ar părea, totodată, că soția medicului ar fi primit rezultatul negativ.

Vă reamintim că din cauza femeii din Salva, 64 de angajați ai SJUB, doi ai Ambulanței și 7 din Spitalul Orășenesc Năsăud au fost plasați în izolare. Până acum, dintre aceștia, ar fi primit rezultatele doar 10: au fost 8 rezultate negative și două pozitive.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...