32.3 C
Bistrița
joi, iunie 30, 2022

Cum arată Consiliul Județean. Doar trei formațiuni politice și-au făcut loc în conducerea județului

Trei formațiuni și-au făcut loc în Consiliul Județean ales în urma alegerilor locale de duminică: Alianța pentru Bistrița-Năsăud, PNL și PMP. PMP este de altfel marea surpriză, mai ales că a trimis în CJ 4 oameni.

Schimbări în Consiliul Județean, în urma alegerilor de duminică. PSD a reușit încă odată să pună mâna pe scaunul de președinte al Consiliului Județean, însă a pierdut ceva consilieri. Astfel, dacă în vechiul mandat se baza pe 19 consilieri județeni, acum va avea doar 14.

PNL va avea 12 consilieri, în condițiile în care în mandatul trecut a avut doar 9. Surpriza adusă de aceste alegeri este PMP, care trimite în Consiliul Județean 4 oameni. Vicepreședinții vor fi aleși în urma votului, dintre consilierii județeni.

Alianța pentru Bistrița-Năsăud (formată din PSD, ALDE, Pro România și UDMR) va fi reprezentată de: Camelia Tabără, Bogdan Ivan, Florin Galeș, Decsei Atilla, Maria Ulecan, Vasile Puica, Virgil Rus, Emil Neia Lăcătuș, George Pop, Ioan Nistor, Mirela Cârcu, Alin Demian (sau Simion Forai), Nicolae Lupșan, Angelo Manea.

PNL va fi reprezentat de Stelian Dolha, Sorin Hognogi, Grigore Țiolan, Sorin Mititean, Ioan Dedean (cel mai probabil primarii, care au fost puși pe listă mai mult de formă, se vor retrage și le vor face loc următorilor de pe listă și anume: Samuel Coman, Ovidiu Florean, Octavian Ganea, Florin Moldovan, Ioan Zăgrean, Gheorghe Scuturici, Cristian Cârlig, Marius Marica, Viorica Calo, Marin Rus, Doru Rus, Călin Sbârciu.

PMP va avea 4 reprezentanți: Ionuț Simionca, Caius Cârcu, Augustin Filipoiu, Lucian Pintea. Ionuț Simionca s-ar putea retrage și să se întoarcă în Camera Deputaților, la fel și Caius Cârcu, care este și consilier local la Beclean, dar și Lucian Pintea (aflat și pe lista de la Consiliul Local Bistrița). În cazul în care se vor retrage, locul le va fi luat de Silvia Galben, Ovidiu Moldovan sau Otilia Hoza.

Lucrurile sunt în dinamică în mai toate formațiunile politice când vine vorba despre oamenii pe care îi trimite în Consiliul Județean.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...