7.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Cum gestionezi crizele copilului în primele zile de grădiniță? CJRAE BN îți vine în ajutor cu o campanie specială

Campania ,,Bine te-am găsit, grădiniță!” se desfășoară în Bistrița până în 21 octombrie. CJRAE BN vrea să ofere părinților sprijin personalizat pentru acomodarea copiilor la grădiniță. 

Primele zile de grădiniță ale preșcolarului aduc cu sine reacții adverse variate. Acestea îi pot pune în dificultate atât pe părinți, cât și pe educatoare.

Procesul de adaptare poate fi dificil și complex. Este influențat de vârsta, temperamentul şi experienţele anterioare ale copilului.

Rolul educatoarei și al părintelui sunt esenţiale în facilitarea acestui proces.

Pentru a veni în sprijinul părinților și educatoarelor, echipa CJRAE BN a inițiat Campania ,,Bine te-am găsit, grădiniță!”.

Campania se desfășoară până în 21 octombrie 2022 și își propune să ofere consiliere cadrelor didactice. Acestea vor primi suport informaţional privind aspectele normale și patologice referitoare la problemele întâmpinate la grupă, legate de integrarea copiilor.

Educatoarele vor primi informații și referitoare la anxietatea de separare specifică copiilor din mediul preșcolar. Campania oferă suport metodologic și de specialitate consilierilor școlari care lucrează cu preșcolarii.

Și părinții vor fi consiliați în legătură cu implementarea unor strategii care facilitează adaptarea la grădiniță.

Pentru implementarea activităților specifice campaniei sau pentru sprijin personalizat, ne puteți contacta la telefon 0786 013 691 sau trimite un email la [email protected]”, au transmis specialiștii CJRAE BN.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Daaa, dupa vacanta, desi merge de la 2 ani in colectivitate, este mereu o provocare sa gestionam crizele. Am cumparat anul trecut jocul Emotii si Sentimente, chiar ajuta. Fiind asa mic, trebuia sa am si mici recompense ca sa il atrag sa jucam, dar invata sa isi exprime sentimentele si faptul ca jucam impreuna imi permite sa ii fiu model si sa ii povestesc de cand eram eu mica. Acum cautam noi jocuri in care sa ii stimulez creativitatea, am gasit Dixit si am citit aici despre el https://jocuridesocietate.ro/dixit/ cred ca il va ajuta mai departe la scoala, daca invata sa povesteasca mai bine si sa fie creativ. Este foarte buna initiativa „Bine te-am gasit gradinita”, sa nu uitam ca vorbim de maxim 2 oameni si un numar mare de copii de care trebuie sa se ocupe. Dupa ce se obisnuiesc cei mici sa faca aproape ce vor in vacanta de 2 luni, normal ca le e greu sa revina la gradi si sa stea „la program”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...