1.3 C
Bistrița
duminică, noiembrie 27, 2022

Cum încearcă să profite de UPU cei care merg în concediu și vor test Covid gratuit? Metoda NU funcționează la Bistrița

Mai mulți manageri de spitale din țară au început să se plângă de faptul că cei care vor să plece în concediu și au nevoie de teste Covid încearcă să fenteze sistemul și să nu mai plătească pentru efectuarea lor. Se folosesc de UPU, unde „mimează” simptome de Covid și au parte de testare gratuită. Metoda NU funcționează și la Bistrița!

Mai multe țări care se numără printre destinațiile populare de vacanță au început să ceară teste Covid-19 negative, la intrarea pe teritoriul lor. Așa se face că laboratoarele private și cele publice care fac teste Covid la cerere, contracost, au fost luate cu asalt în această perioadă.

Un test la cerere costă între 200 și 400 de lei la laboratoarele din țară. Unii însă nu sunt dispuși să plătească această sumă, mai ales că trebuie să-și testeze întraga familie care-i însoțește în concediu. Cum românul este inventiv s-a gândit să profite de unitățile de primiri urgențe pentru a beneficia de test Covid gratuit.

Așa se face că mulți români s-au prezentat la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor și au mimat simptomele cunoscute ale virusului, pentru a fi testați gratuit și a folosi ulterior buletinul de analize pentru a pleca în concediu.

Metoda nu a ținut și la Bistrița, deși managerul Gabriel Lazany a recunoscut pentru Bistrițeanul.ro că au fost câțiva care și-au încercat norocul.

„În urmă cu vreo 2-3 ani noi am băgat o regulă: orice document se eliberează din UPU se face cu cerere la manager. Pentru că veneau de pe atunci la UPU să își facă analizele.. așa că am început să nu le mai eliberez. Am avut și cazuri care au venit la UPU pentru teste Covid… suntem obligați să le facem, însă le-am comunicat rezultatul doar verbal”, explică managerul Gabriel Lazany.

Cei care insistau să primească buletinul de analize, erau invitați să treacă pe la casieria spitalului și să achite 290 de lei, prețul practicat pentru efectuarea testului la cerere.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița încă efectuează teste la cerere, în jur de 20 pe zi. Cei mai mulți primesc rezultatul testului chiar în aceeași zi.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...