12.4 C
Bistrița
joi, septembrie 29, 2022

O localitate din Bistrița-Năsăud, la un pas să fie băgată în carantină

O localitate din județul nostru a fost la un pas de a fi carantinată. Totul s-a datorat faptului că numărul cazurile pozitive de infecție cu COVID-19 din localitate s-a apropiat de cifra stabilită de autorități pentru care se instituie carantina.

Prefectul Stelian Dolha a susținut astăzi o conferință de presă în care a amintit că o localitate din județul Bistrița-Năsăud a fost la un pas de a fi carantinată.

Numărul cazurilor pozitive de infecție cu COVID-19 din localitate s-a apropiat foarte mult de cifra stabilită de autorități pentru care se instituie carantina obligatorie.

„Am avut o singură localitate care a fost pe muchie de cuțit – Salva. Știți foarte bine, o decizie a ministrului Sănătății și a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Ministerului Sănătății, spune că în momentul în care se trece de trei cazuri la mie (n. r. – cazuri pozitive de infecție cu COVID-19), atunci localitatea respectivă poate fi propusă ca și localitate care intră în carantină, în condițiile în care tu nu reușești cu variante proprii, cu Poliție, Jandarmerie, și toate alea, să menții acest virus sub control și să îl diminuezi în localitatea respectivă. Am ajuns la un moment dat la 2,6 la mia de locuitori. Mă bucur că acum a scăzut, suntem undeva la 2,1 dacă nu chiar sub 2, pentru că avem deja vindecați. Avem testele negative.”, a spus Stelian Dolha.

Prefectul a mai transmis că situația este sub control în județ, iar în acest moment nu există localități care să fie propuse spre carantină.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...