3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

RAAL, „curtată” de o firmă din Asia. Japonezii își doresc să investească în compania bistrițeană

Prefectul Stelian Dolha a susținut astăzi o conferință de presă în care și-a anunțat demisia. Dolha a trecut în revistă cele mai importante măsuri care s-au luat în scurta perioadă în care a fost prefect. Acesta a amintit de disponibilizările care urmau să aibă loc la RAAL și a oferit o informație surprinzătoare. O mare companie japoneză își dorește să investească în RAAL, iar păstrarea celor 800 de angajați este o condiție esențială.

Stelian Dolha, prefectul județului Bistrița-Năsăud, a susținut astăzi o conferință de presă în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ. Acesta și-a anunțat oficial demisia din funcția de prefect. Mai multe detalii despre acest subiect puteți reciti în materialul de mai jos:

Stelian Dolha a demisionat din funcția de prefect al județului

După ce a făcut anunțul, Dolha a făcut bilanțul celor opt luni de mandat și a trecut în revistă cele mai importante hotărâri care s-au luat în timpul în care s-a aflat la șefia Prefecturii.

Prefectul spune că îi pare bine că a intervenit în problema concedierilor masive de la RAAL, iar toți cei 800 de angajați vizați își vor păstra locul de muncă. Vă reamintim că a fost luată decizia ca aproximativ 45% din totalul angajaților să lucreze în continuare cu normă întreagă, restul angajaților urmând să lucreze alternativ – o săptămână la muncă, o săptămână acasă.

„RAAL are nevoie de oxigen în aceste două luni de zile, e terapie intensivă pentru ei. Îi băgăm două luni pe terapie intensivă două luni”, a spus Dolha.

Mai multe detalii despre concedierile care urmau să aibă loc la RAAL, puteți reciti în materialul de mai jos:

CE metodă a găsit RAAL să nu lase fără loc de muncă sute de angajați

Stelian Dolha a făcut o dezvăluire suprinzătoare. Compania RAAL a stârnit interesul japonezilor de la Panasonic. Se pare că japonezii sunt interesați și iau în calcul varianta în care vor investi în RAAL.

„RAAL este acum chemată, căutată, asaltată de Panasonic din Japonia. Panasonic din Japonia știți bine că produc cele mai multe baterii pentru SUA și Asia și care vine și vrea să investească în RAAL. Dar nici o companie din lumea asta nu vine să investească în momentul în care o companie românească, bistrițeană, are probleme cu personalul. De ce? Pentru că nu mai are cu cine să lucreze. Ori dacă îi pierzi pe oamenii ăștia, pe cei 800, e foarte greu să îi aduci mâine înapoi chiar dacă le spui că vin cei de la Panasonic ca să investească la noi. E foarte greu, de aceea trebuie să îi păstrăm pe ei.”, a transmis Stelian Dolha.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...