11.7 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 8, 2022

Încă o stațiune turistică de interes local, în județul nostru…?!

Ne propunem, în noua strategie de dezvoltare, să declarăm localitatea noastră în stațiune turistică de interes local! Avem în zonă obiective turistice, iar unii dintre localnici și-au dezvoltat agro-pensiuni, pe fonduri europene…”, a anunțat primarul Vasile Borș, la Bistrițeanul Live.

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Vasile Borș a vorbit despre strategia de dezvoltare a localității pe care o conduce.

Vasile Borș a mărturisit că și-a propus să transforme Maieru într-o stațiune turistică de interes local.

Primarul a subliniat că nu renunță la ideea de a construi, în parteneriat cu administrația din Sângeorz-Băi, o pârtie de schi între cele două localități. Ar fi foarte important în zonă. S-ar revigora și stațiunea Sângeorz-Băi, dar și Maieru”, a admis Vasile Borș.

Un alt obiectiv se referă la construirea unui ștrand, din fonduri europene, care să funcționeze și ca piscină acoperită. Acesta ar putea fi construit chiar lângă baza sportivă, lângă terenul sintetic – a mai explicat Vasile Borș.

Este pregătit Maieru să devină stațiune turistică?

Dacă acum nu este pregătit, va deveni – a promis primarul Vasile Borș. Acesta s-a referit și la curățenia care trebuie să existe într-o stațiune de interes local.

Edilul consideră că va reuși să-i convingă pe localnici să păstreze curățenia. Dacă nu se vor conforma, oamenii vor fi sancționați. „Nu mi-aș dori să dăm amenzi, pentru că sunt atât de mari… Sunt și oameni care tranzitează localitatea și aruncă gunoiul din mașini. Comunitatea crede că gunoaiele sunt ale primarului… Dar toți trebuie să ne schimbăm mentalitatea și atitudinea. Dacă dorim să dezvoltăm și turistic o localitate, trebuie să asigurăm și curățenie…”, a subliniat Vasile Borș.

Alte detalii despre administrația locală și proiectele din Maieru puteți descoperi urmărind întreaga emisiune – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Beclenarul care ajută bistrițenii să-și transforme fructele din livadă în suc 100% natural. Totul a pornit de la un utilaj mic, în propriul garaj

Cei care vor ca fructele din propria livadă să se transforme într-un suc delicios și sănătos...

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...