15.1 C
Bistrița
joi, septembrie 28, 2023

CE metodă a găsit RAAL să nu lase fără loc de muncă sute de angajați

Firma bistrițeană RAAL a anunțat disponibilizări în masă. Ar fi vorba de 800 de angajați, care ar urma să rămână fără loc de muncă, disponibilizările urmând să fie făcute pe parcursul a două luni de zile. Pe fir a intrat prefectul Stelian Dolha, iar compania bistrițeană a găsit o metodă prin care tot personalul va rămâne angajat.

Pandemia de coronavirus a lovit puternic mediul economic. În multe țări din Europa, firmele sunt încă închise, așa că cele românești care „trăiau” din export au de suferit.

E și cazul companiei bistrițene RAAL, care în lipsa comenzilor și a susținerii statului s-a văzut nevoită să facă disponibilizări în masă.

Surse din interiorul RAAL au declarat pentru Bistriteanul.ro că în urmă cu două săptămâni au anunțat AJOFM BN despre disponibilizarea a 800 de angajați, după cum urmează: 400 în cursul lunii august și alți 400 în septembrie. Mai multe detalii despre acest subiect puteți reciti în materialul de mai jos:

Prefectul Stelian Dolha: Voi interveni la Guvern pentru a găsi soluții pentru persoanele disponibilizate de la RAAL

Prefectul Stelian Dolha a intrat pe fir și a fost în vizită la RAAL pentru a discuta despre intenția companiei de disponibilizare a sute de angajați.

În urma vizitei prefectului, conducerea companiei bistrițene a găsit o modalitate prin care angajații nu vor rămâne fără locul de muncă.

„Împreună cu Paul Ilieș, directorul general al marii companii bistrițene, producătoare de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură, am găsit o variantă de reducere a timpului de lucru a angajaților, posibilă după ultimele decizii luate de Guvern. Astfel, personalul format din profesioniștii indispensabili o să rămână să lucreze în aceeași formulă, iar restul vor fi împărțiți în două grupe – o saptămână la muncă, o săptămână acasă. Practic, 40% din personal rămâne angajat permanent, iar restul va lucra jumătate din program”, a transmis Stelian Dolha.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: