12.4 C
Bistrița
joi, septembrie 29, 2022

CE metodă a găsit RAAL să nu lase fără loc de muncă sute de angajați

Firma bistrițeană RAAL a anunțat disponibilizări în masă. Ar fi vorba de 800 de angajați, care ar urma să rămână fără loc de muncă, disponibilizările urmând să fie făcute pe parcursul a două luni de zile. Pe fir a intrat prefectul Stelian Dolha, iar compania bistrițeană a găsit o metodă prin care tot personalul va rămâne angajat.

Pandemia de coronavirus a lovit puternic mediul economic. În multe țări din Europa, firmele sunt încă închise, așa că cele românești care „trăiau” din export au de suferit.

E și cazul companiei bistrițene RAAL, care în lipsa comenzilor și a susținerii statului s-a văzut nevoită să facă disponibilizări în masă.

Surse din interiorul RAAL au declarat pentru Bistriteanul.ro că în urmă cu două săptămâni au anunțat AJOFM BN despre disponibilizarea a 800 de angajați, după cum urmează: 400 în cursul lunii august și alți 400 în septembrie. Mai multe detalii despre acest subiect puteți reciti în materialul de mai jos:

Prefectul Stelian Dolha: Voi interveni la Guvern pentru a găsi soluții pentru persoanele disponibilizate de la RAAL

Prefectul Stelian Dolha a intrat pe fir și a fost în vizită la RAAL pentru a discuta despre intenția companiei de disponibilizare a sute de angajați.

În urma vizitei prefectului, conducerea companiei bistrițene a găsit o modalitate prin care angajații nu vor rămâne fără locul de muncă.

„Împreună cu Paul Ilieș, directorul general al marii companii bistrițene, producătoare de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură, am găsit o variantă de reducere a timpului de lucru a angajaților, posibilă după ultimele decizii luate de Guvern. Astfel, personalul format din profesioniștii indispensabili o să rămână să lucreze în aceeași formulă, iar restul vor fi împărțiți în două grupe – o saptămână la muncă, o săptămână acasă. Practic, 40% din personal rămâne angajat permanent, iar restul va lucra jumătate din program”, a transmis Stelian Dolha.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...