1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Prefectul Stelian Dolha: Voi interveni la Guvern pentru a găsi soluții pentru persoanele disponibilizate de la RAAL

Firma bistrițeană RAAL a anunțat disponibilizări în masă. Ar fi vorba de 900 de angajați, disponibilizați în două luni de zile. Prefecul Stelian Dolha a declarat că va interveni la Guvern pentru a găsi o soluție pentru cei disponibilizați. „Îi asigur de tot sprijinul meu”, a subliniat acesta.

Pandemia de coronavirus lovește puternic mediul economic. În multe țări din Europa, firmele sunt încă închise, așa că cele românești care „trăiau” din export au de suferit.

E și cazul companiei bistrițene RAAL, care se vede nevoită să facă disponibilizări în masă.

Cu regret trebuie să informăm că firma RAAL va face disponibilizări în luna august și în luna septembrie. Decizia a fost luată din cauza pandemiei la nivel european. Firma RAAL se axează pe export, în mare parte. E o situație europeană, nu e ceva ce ține de noi, pe plan local. Firmele din extern nu mai fac comenzi”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Surse din interiorul RAAL au declarat pentru Bistriteanul.ro că în urmă cu două săptămâni au anunțat AJOFM BN despre disponibilizarea a 900 de angajați, după cum urmează: 450 în cursul lunii august și alți 450 în septembrie. Compania bistrițeană speră însă să revină comenzile de pe piața externă și să nu atingă cifrele anunțate.

Dar situația este una critică, în lipsa comenzilor și a susținerii statului.

Prefectul județului a explicat că va căuta o soluție pentru angajații care vor fi disponibilizați.

„În calitate de prefect, îi asigur că voi face demersuri către Guvern ca să găsim o soluție pentru cei ce vor fi disponibilizați. Vom găsi o soluție să-i reintegrăm în muncă, sub altă formă. E o situație europeană, cum am mai spus, dar sunt oamenii noștri. E o datorie a mea, a Guvernului, să ne îngrijim de ei, și îi asigur de tot sprijinul meu!”, a concluzionat Stelian Dolha.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...