4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Prefectul Stelian Dolha: Voi interveni la Guvern pentru a găsi soluții pentru persoanele disponibilizate de la RAAL

Firma bistrițeană RAAL a anunțat disponibilizări în masă. Ar fi vorba de 900 de angajați, disponibilizați în două luni de zile. Prefecul Stelian Dolha a declarat că va interveni la Guvern pentru a găsi o soluție pentru cei disponibilizați. „Îi asigur de tot sprijinul meu”, a subliniat acesta.

Pandemia de coronavirus lovește puternic mediul economic. În multe țări din Europa, firmele sunt încă închise, așa că cele românești care „trăiau” din export au de suferit.

E și cazul companiei bistrițene RAAL, care se vede nevoită să facă disponibilizări în masă.

Cu regret trebuie să informăm că firma RAAL va face disponibilizări în luna august și în luna septembrie. Decizia a fost luată din cauza pandemiei la nivel european. Firma RAAL se axează pe export, în mare parte. E o situație europeană, nu e ceva ce ține de noi, pe plan local. Firmele din extern nu mai fac comenzi”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Surse din interiorul RAAL au declarat pentru Bistriteanul.ro că în urmă cu două săptămâni au anunțat AJOFM BN despre disponibilizarea a 900 de angajați, după cum urmează: 450 în cursul lunii august și alți 450 în septembrie. Compania bistrițeană speră însă să revină comenzile de pe piața externă și să nu atingă cifrele anunțate.

Dar situația este una critică, în lipsa comenzilor și a susținerii statului.

Prefectul județului a explicat că va căuta o soluție pentru angajații care vor fi disponibilizați.

„În calitate de prefect, îi asigur că voi face demersuri către Guvern ca să găsim o soluție pentru cei ce vor fi disponibilizați. Vom găsi o soluție să-i reintegrăm în muncă, sub altă formă. E o situație europeană, cum am mai spus, dar sunt oamenii noștri. E o datorie a mea, a Guvernului, să ne îngrijim de ei, și îi asigur de tot sprijinul meu!”, a concluzionat Stelian Dolha.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...