20.8 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

Jumătate din cei ce și-au căutat un loc de muncă prin AJOFM au și găsit! Cei mai mulți provin din mediul rural și au studii gimnaziale!

AJOFM BN a ajutat peste 2.000 de bistrițeni să-și găsească un loc de muncă, în primele șase luni ale anului. Totuși, aceștia sunt numai jumătate din cei ce au solicitat ajutor. Majoritatea celor angajați provin din mediul rural și au studii gimnaziale.

Conform raportului emis de AJOFM BN, în primele șase luni ale anului 2020, au cerut ajutorul agenției, pentru șomaj și căutarea unui loc de muncă, 4.156 de bistrițeni.

Dintre aceștia, s-a reușit integrarea pe piața muncii a 2.479 de solicitanți, din care 1.104 sunt femei.

În ceea ce privește localitatea de domiciliu a celor angajați, cea mai mare pondere o prezintă cei din mediul rural. Astfel, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 860 provin din mediul urban, iar 1619 persoane sunt din mediul rural.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 983 au peste 45 de ani, 410 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 559 au între 25 și 35 de ani, iar 527 sunt tineri sub 25 de ani” explică reprezentații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița Năsăud.

Deși 1.716 dintre cei angajați fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabili, cei mai mulți dintre cei încadrați au studii gimnaziale.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (909), urmate de cele cu studii liceale+postliceale (852). Numărul celor cu studii profesionale este de 488, cei cu studii superioare sunt în număr de 141, iar cei cu studii primare sunt în număr de 89” mai transmit aceștia.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a AJOFM BN beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...