11.7 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 8, 2022

Stelian Dolha a demisionat din funcția de prefect al județului

Stelian Dolha, prefectul județului Bistrița-Năsăud, a susținut astăzi o conferință de presă. Începând de mâine, Dolha se va retrage din funcția de prefect al județului. Acesta va fi înlocuit de Eugen Curteanu, actualul subprefect și fost secretar de stat în ministerul Dezvoltării.

Stelian Dolha, prefectul județului Bistrița-Năsăud, a susținut o conferință de presă în care a anunțat că va fi eliberat de Guvern din funcția de prefect. Dolha va fi candidatul alianței PNL-USR-PLUS la șefia Consiliului Județean.

„Este ultima mea conferință de presă în calitate de prefect al județului Bistrița-Năsăud. Știți foarte bine că am fost desemnat de către PNL ca propunere de candidat din partea partidului la președinția Consiliului Județean. Puteam să o mai întind, să o duc până pe de data de 18, așa cum foarte mulți m-au sfătuit. Dar eu cred și v-am și spus lucrul acesta, alegerile locale de pe 27 septembrie nu o să le organizez eu în calitate de prefect. La alegerile din 27 septembrie o să fiu candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean și cred că lucrurile trebuie separate încă de la început. Așa este corect.”, a declarat Dolha.

Stelian Dolha va fi înlocuit de Eugen Curteanu, actualul subprefect și fost secretar de stat în ministerul Dezvoltării, la șefia Instituției Prefectului. Curteanu va prelua frâiele începând de mâine.

„Eugen Curteanu este cel care o să preia frâiele acestei instituții. Este decizia premierului de mâine, pentru că practic mâine am cerut eliberarea mea din funcția de prefect al județului și o să fie o hotărâre de Guvern în urma căreia o să fiu eliberat din această funcție. (…) Eugen Curteanu are experiență ca subprefect acum, în această perioadă, practic tot ce a prins pe toată pandemia, și, bineînțeles, și ca ministru secretar de stat în ministerul Dezvoltării, funcție pe care a onorat-o înainte. Chiar dacă vorbim doar de o perioadă de opt luni de zile de când am preluat acest portofoliu și ne-am confruntat de la începutul martii deja cu pandemia, să știți că nu a fost deloc simplu.”, informează Stelian Dolha.

Dolha spune că va lăsa instituția pe care a condus-o timp de opt luni pe mâini bune, cu oameni care știu ce au de făcut mai departe.

„Trebuie să răspund la o întrebare pe care mi-am pus-o în primul rând mie – ce se întâmplă cu această instituție după ce eu plec? Vă spun că plec liniștit și împăcat că instituția este așezată acum pe un făgaș normal. Cu alte cuvinte, oamenii știu foarte bine ce au de făcut în această instituție. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu mai este în situațiile pe care le-am avut la începutul pandemiei, când, știți foarte bine, lucrurile se schimbau de la o oră la alta. Era atâta nesiguranță pentru că era o situație nouă cu care ne confruntam și pe care am avut-o la nivel local, la nivel județean, la nivel național și mondial. Pandemia asta este ceva nou care ne-a prins și ne-a luat prin surprindere de la bun început.”, a transmis prefectul.

Despre scurta activitate ca prefect, Dolha spune că este mulțumit și că s-a implicat în totalitate.

„Activitatea mea de prefect, în puținul timp pe care l-am avut… Sunt mulțumit de activitatea mea și vă spun și de ce. Poate că nu o să fiu suficient de modest, dar mi-au spus prieteni și cunoscuți că în sfârșit au aflat și ei cu se se ocupă Instituția Prefectului și ce face Prefectura. Poate exagerează, dar adevărul e că am prins și o perioadă foarte grea în care nu aveai de ales ca prefect. Ori te mișcai, ori plecai! Nu puteai aici să fii cu jumătate de măsură. M-am implicat pentru că asta e felul meu de a fi. Eu nu pot să concep viața asta decât așa – să mă dăruiesc în totalitate. În momentul în care am acceptat provocarea asta, am dus-o până la capăt.”, a concluzionat Dolha.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Beclenarul care ajută bistrițenii să-și transforme fructele din livadă în suc 100% natural. Totul a pornit de la un utilaj mic, în propriul garaj

Cei care vor ca fructele din propria livadă să se transforme într-un suc delicios și sănătos...

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...