21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Cum s-au „muls” fondurile pentru Covid. Lazany: au fost manageri de spital care au dat spor de Covid inclusiv la portari

Când a venit vorba despre lupta împotriva Covid, guvernanții n-au prea făcut economii. Unele unități medicale au profitat și-au ajuns să dea spor de Covid inclusiv portarilor. Informația a fost făcută cunoscută de managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany, care a precizat și cum s-a procedat la Bistrița:

În starea de urgență, personalul medical care a intrat în contact cu pacienți cu Covid a primit sporuri de  câte 500 de euro. Prezent la Bistrițeanul Live, managerului Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany, a spus că unii au abuzat de aceste sporuri și le-au dat inclusiv portarilor.

„Au fost manageri de spital care au dat la toată lumea, inclusiv la portari. Eu mă consider un manager asumat și când îmi pun semnătura pe un document mi-o pun în mod asumat, interpretând legea respectivă. Conform prevederilor legale aveau drept la acest spor doar cei care au intrat în contact cu un pacient cu Covid”, a explicat Gabriel Lazany, la Bistrițeanul Live.

Mai mult, Lazany a precizat că a verificat îndelung listele cu cei care primeau sporul de Covid, pentru a se asigura că se respectă prevederile legale, iar cei care primesc acești bani chiar au avut contact cu pacienții cu Covid.

„Toți cei care au avut dreptul să primească acei bani, să știți că Spitalul Județean i-a plătit. Cei care n-au avut dreptul n-au primit”, a mai spus managerul unității medicale.

Emisiunea la care a fost prezent Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. As vrea sa ne explicați d-le manager criteriile in baza cărora ati ales personalul care sa primească acest spor, pt ca exista personal din cadrul Spitalului care nu au primit acest spor. Sa știți ca nu doar ATI lucrează in acest spital cu pacienți Covid sau secția de Infectioase , mai sunt compartimente unde personalul a lucrat zi de zi cu acești pacienți , ma refer la Bloc Operator Centralizat de exemplu. Ați face bine sa revizuiti puțin aceasta lista, dacă tot va considerați un manager asumat. Va mulțumesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...