20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Cum s-au prezentat „robotiștii” de la Beclean la un concurs de profil din SUA cu robotul cel mai inovativ și cu designul cel mai creativ

Super performanță înregistrată tocmai în SUA de elevii pasionați de robotică de la Beclean. Robotul acestora a fost considerat de americani cel mai inovativ și cu designul cel mai creativ.

Esentza Robotics, echipă formată din elevii Colegiului Național „Petru Rareș” din Beclean, a reușit să facă senzație la Concursul de Robotică organizat de College of Engineering, din Iowa, SUA.

Elevii au adus zilele trecute la Beclean premiul „Collins Aerospace Innovate Award”, care practic celebrează echipa care gândește „outside the box”, este ingenioasă, creativă și inventivă. Premiul se acordă echipei cu cel mai inovativ și creativ design al robotului.

Esentza Robotics a fost, de asemenea, a doua echipă din campionat, obținând și Inspire Award – locul II.

„Acest premiu este acordat echipei care întruchipează cel mai bine spiritul programului FIRST Tech Challenge. Echipa care primește acest premiu este un ambasador puternic al programului FIRST. De asemenea, echipa a fost nominalizată la mai multe categorii de premii și a dat dovadă de un professionalism demn. Echipa constituie un model de inspirație pentru alte echipe”, notează organizatorii.

Esentza Robotics este una dintre cele mai bune echipe de robotică din țară. Conducerea Colegiului Național „Petru Rareș” a amenajat spații speciale unde membrii echipei pot lucra la roboței și îi pot testa.

Foto: Esentza Robotics Facebook 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!