19.1 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

Cum s-au prezentat „robotiștii” de la Beclean la un concurs de profil din SUA cu robotul cel mai inovativ și cu designul cel mai creativ

Super performanță înregistrată tocmai în SUA de elevii pasionați de robotică de la Beclean. Robotul acestora a fost considerat de americani cel mai inovativ și cu designul cel mai creativ.

Esentza Robotics, echipă formată din elevii Colegiului Național „Petru Rareș” din Beclean, a reușit să facă senzație la Concursul de Robotică organizat de College of Engineering, din Iowa, SUA.

Elevii au adus zilele trecute la Beclean premiul „Collins Aerospace Innovate Award”, care practic celebrează echipa care gândește „outside the box”, este ingenioasă, creativă și inventivă. Premiul se acordă echipei cu cel mai inovativ și creativ design al robotului.

Esentza Robotics a fost, de asemenea, a doua echipă din campionat, obținând și Inspire Award – locul II.

„Acest premiu este acordat echipei care întruchipează cel mai bine spiritul programului FIRST Tech Challenge. Echipa care primește acest premiu este un ambasador puternic al programului FIRST. De asemenea, echipa a fost nominalizată la mai multe categorii de premii și a dat dovadă de un professionalism demn. Echipa constituie un model de inspirație pentru alte echipe”, notează organizatorii.

Esentza Robotics este una dintre cele mai bune echipe de robotică din țară. Conducerea Colegiului Național „Petru Rareș” a amenajat spații speciale unde membrii echipei pot lucra la roboței și îi pot testa.

Foto: Esentza Robotics Facebook 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...