7.8 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

Cum se prezintă Litecoin în seiful mondial al criptomonedelor?

Acum câțiva ani, Litecoin era în top 3 monede pe care, ca și investitor, trebuia să le ai prezente în portofoliul tău. Pe atunci, oamenii abia începeau să înțeleagă cum stă treaba cu criptomonedele – iar Litecoin a fost una dintre acelea care s-a făcut remarcată, pe lângă gigantul Bitcoin.

Totuși, lucrurile par să fie oarecum la fel și astăzi. Dacă cineva vrea să cumpere Litecoin rapid și vrea să verifice dacă poate fi o investiție bună, o simplă căutare pe Internet va dezvălui faptul că această criptomonedă este încă în top 5 cele mai populare.

Pe de altă parte, având în vedere concurenți precum Ripple și Ethereum, mai este Litecoin o investiție bună în ziua de astăzi?

Ce și cine este Litecoin?

Litecoin și-a făcut apariția în anul 2011 iar, pentru investitorii profesioniști, a fost și încă este o monedă de top. Desigur, această criptomonedă s-a bucurat de popularitate excesivă doar din momentul în care tranzacționările cu criptomonede au devenit accesibile publicului larg.

Criptomoneda a fost creată de un fost inginer Google, anume Charlie Lee – supranumit astăzi și Satoshi Lite.

În comparație cu Bitcoin, există de patru ori mai multe criptomonede Litecoin, iar timpul de generare al unui bloc a fost setat la 2 minute și jumătate – la Bitcoin este de zece minute. Așadar, Litecoin este, per total, o monedă care poate fi folosită mai rapid decât Bitcoin.

Cum a încheiat Litecoin anul 2020?

Spre deosebire de alte criptomonede, în principal Bitcoin, Litecoin nu a reușit să atingă noi valori maxime în anul 2020. Rezultatul principal a fost faptul că Litecoin a fost aruncată, de mulți, în aceeași oală cu celelalte criptomonede care nu au randament, dacă poate fi spus așa.

Totodată, este de apreciat faptul că această criptomonedă nu a experimentat schimbări drastice în anul trecut. Deși a rămas în urmă la fiecare creștere masivă a celorlalte criptomonede, 2021 pare să vină cu vești bune – atât pentru Litecoin cât și pentru investitorii care doresc să tranzacționeze cu aceasta.

Este Litecoin o investiție bună în 2021?

Litecoin, nici în 2021, nu a reușit să-și depășească propriile limite – momentan. Acesta nu este un lucru rău pentru o criptomonedă, deoarece marchează o volatilitate scăzută. Desigur, o volatilitate scăzută înseamnă posibilitatea unui câștig mai mare cu riscuri mici, spre deosebire de alte criptomonede.

Dar cum arată Litecoin din punct de vedere tehnic?

În momentul de față, rețeaua criptomonedei are peste 100,000 de adrese active. Acest lucru marchează o rețea sănătoasă.

La fiecare 24 de ore sunt înregistrate în jur de 40,000 de tranzacționări cu această criptomonedă.

Din punct de vedere tehnic, Litecoin se află momentan în picaj continuu. Analiștii presupun că acest picaj va fi urmat de o marjă explozivă, cum s-a mai întâmplat în trecut.

La ultima creștere explozivă, Litecoin a înregistrat o majorare a valorii de peste 10,000%.

În cele din urmă, investitorii Litecoin aduc un sentiment pozitiv la masa acestei criptomonede. Chiar dacă acesta nu poate fi comparat cu experiențe anterioare, schimbările pieței arată o posibilă schimbare majoră în bine, după cum a fost menționat mai sus.

De ce investește lumea în Litecoin?

Per total, Litecoin este una dintre monedele de mijloc ale pieței. Nu prezintă fluctuații majore în valoare și nu este nici extrem de populară, în comparație cu Ripple sau, în unele cazuri, chiar și cu Stellar.

Și totuși, de ce lumea încă investește în această criptomonedă? Principalul răspuns ar fi faptul că se bucură de aceeași reputație și securitate ca și Bitcoin. Este e criptomonedă cu vechime și al cărui creator este un adevărat nume în industrie.

Pe de cealaltă parte, Litecoin vine și cu avantaje precum tranzacționări mai rapide și taxe mult mai mici în comparație cu alte criptomonede. Desigur, cel mai mare avantaj constă în posibilitatea unor încasări mari.

Cum se investește corespunzător într-o criptomonedă?

Atunci când lumea investește în criptomonede, nu se bazează doar pe prețul curent al pieței, evident. O analiză precum cea de mai sus a tuturor aspectelor și caracteristicilor criptomonedei este necesară.

Așadar, Litecoin are două avantaje în plus față de alte criptomonede – anume similaritatea sa cu Bitcoin și securitatea/siguranță oferită celor care o tranzacționează. Dat fiind faptul că are o vechime de 10 ani, Litecoin reprezintă, fără îndoială, o investiție bună în cripto.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Ați cumpărat voi litecoin și nu știți cum sa faceti să îi crească și ei prețul? LTC nu a confirmat că alte monede , degeaba încercați voi pe aici sa dovedit că este o monedă buna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...