24.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 12, 2021

Cele două PUG-uri scot în continuare peri albi în primărie. Turc: „Reprezintă o urgență și pentru mine!”

În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi s-a ridicat din nou problema celor două PUG-uri. Primarul Ioan Turc a precizat că încă nu a primit toate documentele de la instituții avizatoare. Acesta a precizat că chestiunea PUG-urilor este o urgență și pentru el. Când va veni Primăria Bistrița cu un răspuns:

PUG-ul Bistriței și mai ales lămurirea lui continuă să scoată peri albi în primărie. Nici la această oră primarul nu știe câte variante de PUG există, care sunt folosite și mai ales care este cea legală. Primarul Ioan Turc a fost întrebat la ședința de Consiliu Local ce se mai aude de această problemă. Acesta a precizat:

„Am făcut adrese către anumite instituții avizatoare. Pentru a ne trimite variantele sau CD-urile pe care le-au trimis în procesul de avizare a PUG-ului sau după. Unele instituții ne-au trimis CD-urile, aletele nu. În momentul în care vom avea toate aceste documente vom intra în linie dreaptă și vom trage și concluziile de rigoare. Reprezintă o urgență și pentru mine și pentru colegii mei care au atribuții pe această temă. Și pentru cetățeni. Cu ei ar fi trebuit să încep. Și pentru dezvoltatori.

După sărbători, foarte repede, vom veni cu o concluzie. Evident că fără să mă antepronunț, va trebui inclusiv prin CL să stabilim ce sursă de PUG va fi cea de raportare, de pe CD varianta electronică sau varianta din arhivă, pe suport de hârtie.”, a precizat primarul Ioan Turc, în cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi.

Acesta a mai spus că potrivit „investigațiilor” sale există o singură variantă electronică. CD-urile și DVD-ul martor conțin aceeași variantă de PUG. Diferențele ar apărea prin raportarea acestora la varianta din Arhivă. Practic, Consiliul Local va trebui să hotărască printr-o hotărâre, care variantă este „corectă”.

Bistrițeanul.ro a mai scris despre asta în materialele de mai jos:

Ioan Turc: Încă cercetăm situația cu cele două PUG-uri

PUG-ul Bistriței l-a lăsat perplex pe un arhitect mureșean: „Primăria nu poate indica originalul PUG-ului”

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vor accepta cazinourile online licențiate plata în Bitcoin?

Bitcoin-ul este subiectul principal în multe discuții din lumea digitală, iar industria de gambling nu este...

ITALTEXTIL Sărata angajează secretară, mecanic întreținere și tehnician! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: Italtextil Sărata are nevoie de o secretară pentru...

COLIBIȚA: Terasa și magazinul Delice Pan vă așteaptă cu bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud

Magazinul Delice Pan din Colibița vă așteaptă cu o terasă proaspăt reamenajată. Sunt disponibile acum 100...