19.3 C
Bistrița
marți, octombrie 3, 2023

Ioan Turc: Încă cercetăm situația cu cele două PUG-uri

Primarul orașului a cerut un audit intern după ce au apărut informații în media că, la Primărie, s-ar lucra după DOUĂ PUG-uri. La un moment dat, audit-ul a fost finalizat, iar Ioan Turc explica faptul că există șanse să fie anunțat Parchetul. „Încă investigăm. Pe când am toate documentele, vă voi anunța ce am descoperit exact și ce măsură voi lua”, a declarat edilul.

De la finalul lunii ianuarie, la Bistrița face valuri un subiect nemaiîntâlnit în alte zone ale țării: existența a DOUĂ PUG-uri, pe baza cărora se emit autorizații de construcție.

SENZAȚIONAL: Primăria Bistrița a lucrat și a emis acte raportat la două PUG-uri

Chiar și secretarul municipiului a recunoscut acest lucru, la câteva zile distanță de la „ieșirea la lumină” a informației.

Bistriteanul.ro a avut dreptate! Secretarul Floare Gaftone recunoaște că sunt două PUG-uri!

După ce Floare Gaftone a rămas „înregistrată” cu această declarație, făcută  într-o ședință PUBLICĂ de CL, și în mediul online, primarul Ioan Turc a solicitat să se facă un audit.

În sfârșit: Primarul Ioan Turc anunță un control intern la serviciul Urbanism, care să lămurească situația celor două PUG-uri

Ioan Turc a explicat că cei care se ocupă de audit au la dispoziție două săptămâni să afle adevărul, dar pot cere prelungirea timpului respectiv. Culmea, în toiul investigației, PUG-ul fals a fost afișat în holul Primăriei Bistrița.

Ioan Turc: În 19 februarie aflăm dacă avem două PUG-uri

CULMEA TUPEULUI: PUG-ul fals, afișat spre dezbatere publică la intrarea în Primăria Bistrița

Înainte ca edilul să facă lumină, în urma investigației celor ce la Serviciul Audit, arhitectul care a descoperit problema a explicat ce anume i-a atras atenția, dând astfel indicii clare și celor de la audit UNDE să caute:

Cum și-a dat seama arhitectul Andrei Popescu că se „operează” cu două PUG-uri la Primăria Bistrița

În 11 martie, primarul Ioan Turc a recunoscut că există diferențe între cele două PUG-uri: varianta ONLINE și cea printată. Și că ar exista posibilitatea să fie implicat și Parchetul.

Dacă vom considera că este necesar, nu avem nicio problemă să sesizăm Parchetul, dacă este nevoie! Deci există anumite diferențe între ce este pe suportul de hârtie și varianta electronică. De ce sunt aceste diferențe? Cum au apărut? Când au apărut? Au vreo legătură cu activități neconforme sau nu? Sau pur și simplu sunt niște erori materiale… Sunt întrebări la care încercăm să răspundem și noi. Dar dacă nu reușim să răspundem, vom sesiza Parchetul”, declara Turc la vremea respectivă, așa cum puteți reciti, pe larg, AICI.

A trecut aproape o lună de atunci, iar administrația locală nu a mai vorbit nimic despre acest subiect.

Am făcut o solicitare către instituțiile avizatoare pentru a primi exemplarele care au fost transmise. Aștept și aceste documente ca să putem analiza integral. Cred că suntem primii care investigăm așa ceva, și este o treabă mai complexă. Pe când am și aceste documente pe care le-am solicitat, și ajungem la o concluzie, voi anunța public ceea ce se decide, concluziile și măsurile pe care le vom lua. Dar încă cercetăm”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...