0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Supă și desert, în curând în meniul bolnavilor internați la Spitalul Județean de Urgență

Un proiect de hotărâre a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu vine să modifice alocația de hrană din spitalele din țară. Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, alocația de hrană a unui bolnav nu poate fi mai mică de 16 lei. Managerul Spitalului Județean de Urgență spune că va reintroduce supa și chiar și un desert la una dintre mese.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat ieri că vrea să majoreze alocația de hrană din spitalele din țară de la 10 lei per bolnav la minim 16 lei. Culmea, deputatul Bogdan Ivan pregătea un astfel de proiect de lege, anunțat încă din luna ianuarie. Mai puteți citi despre acest subiect AICI.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița spune că a citit proiectul de hotărâre, care spune că potrivit acestuia, conducătorul instituției stabilește practic norma de hrană, împreună cu consiliul de administrație. Suma minimă ce poate fi aprobată, însă, nu trebuie să fie mai mică de 16 lei.

Acesta a mai spus că jumătate din plângerile din chestionarele de satisfacție pe care le completează pacienții internați vizează hrana primită în spital. Toate aceste nemulțumiri vor fi eliminate odată cu o alocație de hrană mai mare.

Managerul spitalului vrea să reintroducă supa în meniul pacienților, dar și desertul:

„Prima măsură care va fi luată în spital va fi reintroducerea supei în meniu. Este o măsură care mi-am prevăzut-o în strategia din acest an, am prins și caserolele pentru supă, care nu le aveam licitate. Bineînțeles micul dejun va fi mult mai consistent. Vom încerca să diversificăm. Probabil și desertul va fi una dintre modificări, în fiecare zi, cel puțin la una dintre mese”, a precizat Gabriel Lazany, la Bistrițeanul Live.

Întreaga emisiune la care a fost prezent Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...