23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Supă și desert, în curând în meniul bolnavilor internați la Spitalul Județean de Urgență

Un proiect de hotărâre a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu vine să modifice alocația de hrană din spitalele din țară. Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, alocația de hrană a unui bolnav nu poate fi mai mică de 16 lei. Managerul Spitalului Județean de Urgență spune că va reintroduce supa și chiar și un desert la una dintre mese.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat ieri că vrea să majoreze alocația de hrană din spitalele din țară de la 10 lei per bolnav la minim 16 lei. Culmea, deputatul Bogdan Ivan pregătea un astfel de proiect de lege, anunțat încă din luna ianuarie. Mai puteți citi despre acest subiect AICI.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița spune că a citit proiectul de hotărâre, care spune că potrivit acestuia, conducătorul instituției stabilește practic norma de hrană, împreună cu consiliul de administrație. Suma minimă ce poate fi aprobată, însă, nu trebuie să fie mai mică de 16 lei.

Acesta a mai spus că jumătate din plângerile din chestionarele de satisfacție pe care le completează pacienții internați vizează hrana primită în spital. Toate aceste nemulțumiri vor fi eliminate odată cu o alocație de hrană mai mare.

Managerul spitalului vrea să reintroducă supa în meniul pacienților, dar și desertul:

„Prima măsură care va fi luată în spital va fi reintroducerea supei în meniu. Este o măsură care mi-am prevăzut-o în strategia din acest an, am prins și caserolele pentru supă, care nu le aveam licitate. Bineînțeles micul dejun va fi mult mai consistent. Vom încerca să diversificăm. Probabil și desertul va fi una dintre modificări, în fiecare zi, cel puțin la una dintre mese”, a precizat Gabriel Lazany, la Bistrițeanul Live.

Întreaga emisiune la care a fost prezent Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...