-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Bogdan Ivan (deputat PSD BN), despre intenția ministrului Vlad Voiculescu de a majora alocația de hrană din spitale

Deputatul PSD Bogdan Ivan a comentat ieri seară decizia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, de a majora alocația de hrană din spitale. Tânărul deputat care a inițiat un proiect de lege pe această temă nu pare surprins că ministrul i-a luat-o înainte și s-a arătat dispus să colaboreze: „Pacienții au nevoie de hrană mai bună AZI…!”

La sfârșitul lunii ianuarie, deputatul PSD Bogdan Ivan Gruia anunța că are de gând să lupte pentru majorarea alocației de hrană din spitale. 

VIDEO: Bogdan Ivan vrea mai mulți bani pentru mâncarea pacienților din spitale

Se pare că vorbele sale au avut ecou, pentru că ieri ministrul Sănătății a anunțat că vrea să schimbe reglementările legate de alocaţiile de hrană din spitalele de stat. Vlad Voiculescu va propune un proiect de act normativ prin care se impune un nivel minim de 16 lei pe zi – alocaţie de hrană pentru un pacient.

Fără să se arate deranjat de faptul că Voiculescu i-a „suflat” ideea, deputatul Bogdan Ivan se oferă să colaboreze și să-și continue lupta:

Ministrul Sănătății a înțeles în sfârșit nevoia majorării plafonului alocației de hrana din spitale.

Vrea să o facă prin Ordonanță de Guvern, ceea ce e foarte bine! Dar pentru ca să avem mai mulți bani pentru hrana bolnavilor din spitale avem nevoie de o LEGE”, a subliniat deputatul Bogdan Ivan

Bogdan Ivan a mai anunțat că săptămâna viitoare se va dezbate primul său proiect de lege, susținut de grupul PSD, prin care:

  • norma de hrană / pacient / zi va fi de 40 de lei;
  • se elimină plafonul de 10 lei / zi / pacient;
  • bolnavul primește hrană din prima și la internare

Deputatul Bogdan Ivan a anunțat că va merge la discuții cu ministrul Voiculescu, pentru a solicita sprijinul său și al USR pentru Legea care „bate în cuie drepturile pacienților”.

Până nu avem o lege clară, dezbaterea de azi e doar dezbatere. Pacienții au nevoie de hrană mai bună AZI…”, a conchis Bogdan Ivan Gruia. 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...