20.8 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

VIDEO – Turc: Există posibilitatea să anunțăm Parchetul în cazul celor două PUG-uri ale Bistriței

Primarul Ioan Turc a cerut un audit intern privind existența a două PUG-uri. La primirea rezultatelor, s-a stabilit că într-adevăr există neconcordanțe. „Dacă nu vom reuși să răspundem noi la câteva întrebări, atunci există posibilitatea să anunțăm Parchetul”, a declarat Turc în cadrul unei conferințe de presă.

Bistrițenii au susținut, prin articole trimise pe adresa redacției Bistrițeanul.ro că ar exista două PUG-uri. Reporterii au arătat apoi CUM o variantă este afișată la sediul Primăriei și cu totul alta afișat pe site.

Primarul Ioan Turc a cerut, în cele din urmă, un audit intern privind existența sau nu a două PUG-uri diferite pe baza cărora s-a dezvoltat Bistrița.

Rezultatele au sosit și acestea arată că într-adevăr există diferențe între PUG-ul de pe hârtie și PUG-ul afișat pe site.

În ceea ce privește problema mai multor variante de PUG. Am primit raportul. Și am decis extinderea analizelor la nivelul primăriei. Am cerut ca toate variantele pe suport electronic să fie comparate cu ceea ce este în arhivă, pe hârtie. (…) Nu putem bloca orașul. Nu putem să nu-i lăsăm să construiască. Dar vedem la finalul acestei analize ce e de făcut” a explicat Ioan Turc în cadrul conferinței de presă de la PMB.

Primarul a spus că există șanse să anunțe chiar și Parchetul.

Dacă vom considera că este necesar, nu avem nicio problemă să sesizăm Parchetul Dacă este nevoie! Deci există anumite diferențe între ce este pe suportul de hârtie și varianta electronică. De ce sunt aceste diferențe? Cum au apărut? Când au apărut? Au vreo legătură cu activități neconforme sau nu? Sau pur și simplu sunt niște erori materiale… Sunt întrebări la care încercăm să răspundem noi. Dar dacă nu reușim să răspundem, vom sesiza Parchetul”, a concluzionat Ioan Turc.

Acesta a promis că va face o conferință de presă în care va anunța decizia finală.

Declarația sa integrală, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/bH2SY_hXP9c” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...