5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

Președintele Radu Moldovan, „consiliat” de 4 femei. Cine sunt frumoasele din spatele cabinetului său

La Palatul Administrativ se poartă femeia! Prefectul Stelian Dolha și președintele Consiliului Județean au mizat pe sexul frumos să-i ajute în sarcinile zilnice. Nu doar Cancelaria Prefecului este formată din 4 femei, ci și cabinetul președintelui Consiliului Județean.

Nu doar prefectul Stelian Dolha și primarul Ioan Turc s-au înconjurat de consilieri, ci și președintele Consiliului Județean Radu Moldovan. Acesta a avut până astăzi 3 consilieri, unul dintre ei îndeplinind și funcția de purtător de cuvânt al instituției. La cei trei se adaugă șefa de cabinet și secretara cabinetului.

Cabinetul este condus de Grațiela Nemeș, care este alături de Radu Moldovan ca director de cabinet de un deceniu. Potrivit declarației sale de avere depuse în 2020, pentru anul 2019, aceasta deține un apartament de 55 de metri pătrați achiziționat împreună cu soțul său și conduce o Toyota CHR din 2018, luată în leasing cu 15.600 de euro.

Salariul directoarei de cabinet ajunge la 6.650 de lei, la care se adaugă vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei și o indemnizație lunară de încă 2.100 de lei încasată de la Aquabis, unde este membru în consiliul de administrație. Practic, mâna dreaptă a lui Radu Moldovan a mers acasă în 2019 lună de lună cu 8.750 de lei.

Oana Neamțiu este consilier în cadrul Cabinetului președintelui deja de câțiva ani. Potrivit ultimei declarații de avere, pentru anul 2019 aceasta deține două terenuri în intravilan, unul de 924 de metri pătrați achiziționat cu soțul său, în 2018. Aceasta conduce un BMW din 2003 și un Susuki din 2007 și a declarat că a primit cadouri de nuntă în valoare de 19.000 de euro.

În 2019, Oana Neamțiu a încasat salarii în valoare de 33.000 de lei, indemnizație de creștere a copilului de 29.901 lei, la care s-au adăugat vouchere de vacanță de 700 de lei și indemnizații de la Protecție și Pază Bistrița-Năsăud, societate unde face parte din consiliul de administrație, în valoare de 6.672 de lei. Aceasta a plecat acasă lunar cu peste 5.000 de lei.

Mihaela Ivan, care este și purtător de cuvânt al instituției, a cumpărat în 2012 13.069 de metri pătrați în Posmuș și încă 10.084 de metri pătrați tot în Posmuș un an mai târziu. Tot în 2012, aceasta a cumpărat și spații comerciale care se întind pe 253 de metri pătrați și 480 de metri pătrați de anexe.

Până în 2019, Mihaela Ivan a fost angajată a Instituției Prefectului, unde încasa lunar 4.600 de lei. De la Consiliul Județean aceasta a încasat aproximativ aceeași sumă. Aceasta a mai avut venituri din creșterea animalelor în valoare de 7.283 de lei. Tot în 2019, pe când lucra la Instituția Prefectului, Mihaela Ivan a încasat indemnizații de alegeri în valoare de 2.992 de lei.

Șofroniciu Cristina, secretara Cabinetului președintelui nu are nimic pe numele său, doar un credit de 70.321 de lei. Aceasta a declarat că a primit sub formă de daruri de nuntă 18.000 de euro în 2019 și încasează de la Consiliul Județean 5.000 de lei lunar și vouchere de vacanță de 1.350 de lei.

Până astăzi, din echipa de consilieri a președintelui Consiliului Județean Radu Moldovan a făcut parte și Ion Bradea, care, se pare, și-a înaintat demisia chiar astăzi. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției Mihaela Ivan, Radu Moldovan nu are de gând să mai angajeze pe altcineva în locul său, preferând să rămână înconjurat de femei.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...