11.2 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

VIDEO: Cinematograful 23 August și o parte din Piața Independenței Nord devin parcări!

Primarul Ioan Turc a anunțat azi, în cadrul unei conferințe de presă despre ”zbaterea” pentru amenajarea locurilor de parcare. Cinematograful 23 August va fi transformat în parcare, iar municipalitatea a mai identificat câteva locuri în care se vor amenaja locuri de parcare.

Odată cu cele trei proiecte de mobilitate urbană: pista de bicicliști, Linia Verde și reabilitarea tronsonului Gării – Năsăudului se pierd undeva la 2.500 – 3.000 de locuri de parcare.

În cadrul unei conferințe de presă la sediul Primăriei Bistrița, Ioan Turc a explicat că a identificat câteva locuri pentru amenajarea de parcări.

Prima parcare care va fi făcută este pe Crinilor. Va fi o parcare supraetajată. De asemenea, în momentul de față se lucrează la amenajarea unei parcări – la sol – pe strada Trandafirilor. Pe Independenței Nord, vom lăsa doar trei tronsoane cu mese- restul vor fi ridicate și vom oferi acolo locuri de parcare într-un număr destul de generos. De asemenea, pe strada Năsăudului, o parcare supraterană” a declarat Ioan Turc.

Primarul a explicat că deși Cinematograful 23 August nu este al Primăriei Bistrița, crede că acesta va ajunge în posesia administrației locale și astfel va putea fi demolat, iar în locul său, și unind cu parcarea de pe strada Lupeni, primăria va putea amenaja o parcare nerezidențială.

În locul cinematografului 23 August, și cu parcarea de pe Lupeni, intenționăm să amenajăm acolo o parcare nerezidențială. Sperăm să o prindem într-un proiect de mobilitate urbană. Am discutat și cu domn director Boloș pe acest subiect și sperăm ca în urma discuțiilor domnului Boloș cu comisia Europeană, acest tip de investiții – parcări nerezidențiale- să fie eligibile” a mai subliniat Turc.

Aceste parcări vor fi cu tarife: rezidențiale sau nerezidențiale.

În acest moment avem și parcări fără plată. De exemplu, în Subcetate. Unde cererea e mai mare ca și oferta. Dar și acolo avem în plan amenajarea unei parcări generoase” a concluzionat primarul Bistriței, Ioan Turc.

Mai multe detalii, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/pzHKfAHT-J4″ maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

 

Foto- Alin Cordoș

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...