29.5 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

VIDEO: Turc vrea să renunțe la două moșteniri lăsate de Crețu. Cu una dintre ele, nici Boloș nu e de acord!

Centrul Intermodal și Aquapark-ul sunt două din moștenirile lăsate de Crețu, la care Turc se gândește să renunțe. Nu a decis încă nimic cu privire la niciunul, dar Centrul Intermodal nu este nici pe gustul ministrului Boloș.

Administrația Crețu a lăsat mai multe proiecte „moștenire”, în diferite etape. Dacă unele proiecte sunt duse mai departe de actuala administrație, la unele însă situația e încă sub semnul întrebării.

Unul dintre proiecte ar fi Aquapark-ul, unde au început deja lucrările.

Valoarea proiectului este una mare. Iar suma pusă la dispoziție anul trecut pentru demararea lucrărilor a fost foarte mică. A fost un lucru de imagine electorală. Din păcate CNI execută lucrări standard, nu de acest gen, deci nu le putem preda proiectul. Analizăm bugetul pe acest an, avem lucrări catalogate ca și priorități… Poate vom rupe în bucăți acest proiect. Poate măcar o parte din el îl vom putea introduce într-un proiect pe bani europeni” a explicat Ioan Turc.

Tot într-o situație incertă este și proiectul Centrului Intermodal. Inclusiv ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, care a fost prezent la Bistrița, nu a considerat acest proiect unul benefic.

Și domnia sa, domnul Marcel Boloș, este de acord că acest proiect NU rezolvă o sumedenie de probleme. Mai mult, zonele de sub poduri nu sunt salubre, și deci nu e rentabil pentru un municipiu. Apoi, cei care locuiesc în blocul Dallas și pe lângă, s-ar trezi cu casele sub pod. Știți de ce tac cei de pe Tărpiului? Pentru că nu realizează ce se întâmplă. Nu-și dau seama că – pe când această lucrare e gata – la fereastra lor, vor avea podul și mașinile” a explicat Turc.

Primarul a mai spus că se va căuta o soluție pentru a „conecta” strada Gării cu Tărpiului, luând în considerare chiar o variantă SUBterană. Municipalitatea va demara, probabil de luni, o campanie de consultare publică cu privire la acest proiect.

Renunțarea la proiectul Centrul Intermodal ne „costă” undeva peste 100.000 de euro – cu studiul de fezabilitate și organizarea unei licitații.

Mai multe detalii despre aceste proiecte și care este opinia primarului Turc în legătură cu ele – în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/bysMTSXFeDE” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.