7.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

VIDEO: Turc vrea să renunțe la două moșteniri lăsate de Crețu. Cu una dintre ele, nici Boloș nu e de acord!

Centrul Intermodal și Aquapark-ul sunt două din moștenirile lăsate de Crețu, la care Turc se gândește să renunțe. Nu a decis încă nimic cu privire la niciunul, dar Centrul Intermodal nu este nici pe gustul ministrului Boloș.

Administrația Crețu a lăsat mai multe proiecte „moștenire”, în diferite etape. Dacă unele proiecte sunt duse mai departe de actuala administrație, la unele însă situația e încă sub semnul întrebării.

Unul dintre proiecte ar fi Aquapark-ul, unde au început deja lucrările.

Valoarea proiectului este una mare. Iar suma pusă la dispoziție anul trecut pentru demararea lucrărilor a fost foarte mică. A fost un lucru de imagine electorală. Din păcate CNI execută lucrări standard, nu de acest gen, deci nu le putem preda proiectul. Analizăm bugetul pe acest an, avem lucrări catalogate ca și priorități… Poate vom rupe în bucăți acest proiect. Poate măcar o parte din el îl vom putea introduce într-un proiect pe bani europeni” a explicat Ioan Turc.

Tot într-o situație incertă este și proiectul Centrului Intermodal. Inclusiv ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, care a fost prezent la Bistrița, nu a considerat acest proiect unul benefic.

Și domnia sa, domnul Marcel Boloș, este de acord că acest proiect NU rezolvă o sumedenie de probleme. Mai mult, zonele de sub poduri nu sunt salubre, și deci nu e rentabil pentru un municipiu. Apoi, cei care locuiesc în blocul Dallas și pe lângă, s-ar trezi cu casele sub pod. Știți de ce tac cei de pe Tărpiului? Pentru că nu realizează ce se întâmplă. Nu-și dau seama că – pe când această lucrare e gata – la fereastra lor, vor avea podul și mașinile” a explicat Turc.

Primarul a mai spus că se va căuta o soluție pentru a „conecta” strada Gării cu Tărpiului, luând în considerare chiar o variantă SUBterană. Municipalitatea va demara, probabil de luni, o campanie de consultare publică cu privire la acest proiect.

Renunțarea la proiectul Centrul Intermodal ne „costă” undeva peste 100.000 de euro – cu studiul de fezabilitate și organizarea unei licitații.

Mai multe detalii despre aceste proiecte și care este opinia primarului Turc în legătură cu ele – în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/bysMTSXFeDE” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...