12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

Cum se va desfășura anul universitar?! Cazarea la căminul UBB, doar cu vaccin

Situație incertă în ce privește debutul anului universitar în extensiile marilor universități din Bistrița. Deși profesorii și studenții își doresc să își desfășoare activitatea prin prezență fizică la cursuri, este foarte posibil ca, din cauza pandemiei, deciziile să se schimbe de la o zi la alta.

În contextul pandemiei, studenții din Bistrița ai Universității Tehnice Cluj vor începe anul universitar cu prezență fizică la cursuri. La festivitatea de deschidere din 27 septembrie vor participa studenții din anii I și II, iar ceilalți vor intra normal la cursuri. Aceasta este o decizie asupra căreia s-ar putea interveni dacă incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul pandemic va continua să crească.

O primă comunicare în acest sens s-a făcut duminică seara de către directorul Extensiei Bistrița a UT Cluj, Conf Dr. Virgil Ispas.

La Babeș Bolyai, studenții au putut să aleagă modalitatea în care vor studia. Potrivit directorului Extensiei Bistrița a UBB, Andras Barta, după doi ani în care studenții au urmat cursuri online, ar fi necesar ca școala să se poată desfășura cu prezența față în față.

La Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca a decis ca fiecare facultate să își organizeze anul universitar așa cum consideră, având posibilitatea să aleagă între cele trei scenarii: clasic, hibrid sau online.

Săptămâna aceasta vom discuta despre deschiderea festivă, pentru că avem totuși 600 de studenți, să vedem ce variantă alegem. Am făcut două festivități online, am dori să facem undeva în curte, măcar, dar să vedem cum vor evolua lucrurile. Anul universitar la extensia Bistrița va incepe în format mixt la Sport, față în față la Geografie, online la Business.”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro Adras Barta, directorul Extensiei Bistrița a UBB.

Cazarea la căminul Universității Babeș Bolyai se va face după regulile stabilite de Senatul UBB și Consiliul de Administrație. Studenții vor fi cazați doar dacă sunt vaccinați sau dacă vor îndeplini condițiile de protectie, adică au trecut prin boală și sunt în fereastra de protectie din a 15-a zi până în a 180-a zi de la trecereea prin boală.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...