10.9 C
Bistrița
joi, septembrie 23, 2021

Cum stăm cu depresia și curmarea propriei vieți? Bistrița-Năsăud, printre județele cu cele mai puține sinucideri înregistrate

10 septembrie este considerată ziua mondială pentru prevenirea suicidului. În România mersul la psiholog încă este un subiect tabu și „rușinos”. Totuși, Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai puține sinucideri înregistrate.

Când recurg oamenii la suicid? Nu atunci când nu mai doresc să trăiască, ci atunci când suferința pe care o experimentează este prea mare, mult prea mare, adică depresie. Spune psihologul Mihai Copăceanu.

La nivel global, la fiecare 40 de secunde o persoană se sinucide. Mai mult, suicidul este prima cauză de deces la tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani, în Europa. În România, copiii sub 15 ani se sinucid mult mai frecvent decât în celelalte țări din Europa.

Potrivit Mediafax, județele cu peste 20 de sinucideri/100.000 de locuitori sunt Harghita, Covasna, Satu Mare și Mureș. La polul opus, județele cu un nivel foarte scăzut, sub 10/100.000 de locuitori sunt Caraș-Severin, Argeș, Vrancea, Bistrița-Năsăud, Suceava sau Buzău.

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...