0.6 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

Cum stăm cu depresia și curmarea propriei vieți? Bistrița-Năsăud, printre județele cu cele mai puține sinucideri înregistrate

10 septembrie este considerată ziua mondială pentru prevenirea suicidului. În România mersul la psiholog încă este un subiect tabu și „rușinos”. Totuși, Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai puține sinucideri înregistrate.

Când recurg oamenii la suicid? Nu atunci când nu mai doresc să trăiască, ci atunci când suferința pe care o experimentează este prea mare, mult prea mare, adică depresie. Spune psihologul Mihai Copăceanu.

La nivel global, la fiecare 40 de secunde o persoană se sinucide. Mai mult, suicidul este prima cauză de deces la tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani, în Europa. În România, copiii sub 15 ani se sinucid mult mai frecvent decât în celelalte țări din Europa.

Potrivit Mediafax, județele cu peste 20 de sinucideri/100.000 de locuitori sunt Harghita, Covasna, Satu Mare și Mureș. La polul opus, județele cu un nivel foarte scăzut, sub 10/100.000 de locuitori sunt Caraș-Severin, Argeș, Vrancea, Bistrița-Năsăud, Suceava sau Buzău.

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...