20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Dacă își vaccinează toți angajații, sectorul HoReCa ar putea funcționa indiferent de incidența cazurilor COVID

Premierul Cîțu a vorbit zilele trecute de o întoarcere la normalitate, din 1 iunie. Acesta a anunțat ieri că sectorul HoReCa ar avea o șansă să funcționeze indiferent de incidența cazurilor COVID. Condiția – să își vacineze toți angajații.

Reîntoarcerea la o viață normală ar avea ca și dată de start 1 IUNIE, conform premierului Florin Cîțu. Hotărârea de înființare a unei comisii interministeriale, care să se ocupe de acest lucru, a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Au început discuțiile cu cei din diferite domenii, pentru a vedea pașii care trebuie făcuți.

VIDEO – Florin Cîțu: De la 1 iunie vom face primul pas spre normalitate

Ieri, premierul a dat o veste bună celor din sectorul HoReCa, cel mai încercat dintre toate în această perioadă de pandemie. Acesta ar putea funcționa, indiferent de incidența cazurilor COVID, cu o condiție.

Dacă vom avea toate persoanele vaccinate în HoReCa, putem discuta ca sectorul să nu mai depindă de rata de incidență sau să depindă în alt fel de rata de incidență. Fac apel la mediul privat și la antreprenori să ajute la vaccinare. Aceștia au fost de acord ieri să vaccineze angajații din domeniul HoReCa”, a declarat aseară Florin Cîțu.

Premierul a mai explicat că ar trebui să avem la finalul lunii mai 5 milioane de persoane vaccinate, iar la finalul lui iulie, 10 milioane. În aceste două etape putem vorbi despre redeschiderea economiei și de o relaxare și mai mare.

Florin Cîțu a subliniat încă o dată faptul că NU se dorește o carantinare TOTALĂ, ca și anul trecut.

Declarațiile sale integrale, AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...