13 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

Dacă își vaccinează toți angajații, sectorul HoReCa ar putea funcționa indiferent de incidența cazurilor COVID

Premierul Cîțu a vorbit zilele trecute de o întoarcere la normalitate, din 1 iunie. Acesta a anunțat ieri că sectorul HoReCa ar avea o șansă să funcționeze indiferent de incidența cazurilor COVID. Condiția – să își vacineze toți angajații.

Reîntoarcerea la o viață normală ar avea ca și dată de start 1 IUNIE, conform premierului Florin Cîțu. Hotărârea de înființare a unei comisii interministeriale, care să se ocupe de acest lucru, a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Au început discuțiile cu cei din diferite domenii, pentru a vedea pașii care trebuie făcuți.

VIDEO – Florin Cîțu: De la 1 iunie vom face primul pas spre normalitate

Ieri, premierul a dat o veste bună celor din sectorul HoReCa, cel mai încercat dintre toate în această perioadă de pandemie. Acesta ar putea funcționa, indiferent de incidența cazurilor COVID, cu o condiție.

Dacă vom avea toate persoanele vaccinate în HoReCa, putem discuta ca sectorul să nu mai depindă de rata de incidență sau să depindă în alt fel de rata de incidență. Fac apel la mediul privat și la antreprenori să ajute la vaccinare. Aceștia au fost de acord ieri să vaccineze angajații din domeniul HoReCa”, a declarat aseară Florin Cîțu.

Premierul a mai explicat că ar trebui să avem la finalul lunii mai 5 milioane de persoane vaccinate, iar la finalul lui iulie, 10 milioane. În aceste două etape putem vorbi despre redeschiderea economiei și de o relaxare și mai mare.

Florin Cîțu a subliniat încă o dată faptul că NU se dorește o carantinare TOTALĂ, ca și anul trecut.

Declarațiile sale integrale, AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...