12.1 C
Bistrița
joi, iunie 8, 2023

VIDEO – Florin Cîțu: De la 1 iunie vom face primul pas spre normalitate

Premierul Florin Cîțu a anunțat măsurile pe care dorește să le ia pentru ca reîntoarcerea la normalitate să fie cât mai repede. Acesta a explicat că se va forma un comitet interministerial ce va avea ca sarcină implementarea măsurilor necesare pentru „o viață normală”, începând cu 1 iunie. Se dorește implicarea Bisericii în vaccinare, mai ales în mediul rural.

La sediul Guvernului, premierul Florin Cîțu a făcut un anunț mult așteptat de români: întoarcerea la normalitate e ..aproape. Mai exact, prima BORNĂ pe care acesta o pune pentru a reuși să ne întoarcem la viețile de dinainte e data de 1 iunie.

Mai exact, se dorește realizarea unui comitet interministerial, în care să e discute măsurile, pentru fiecare domeniu în parte, astfel încât să se poată reveni la NORMAL. În acest comitet ar putea fi invitate sindicatele şi patronatele, pentru a discuta măsurile legate de ”deschiderea economiei”.

”Nu înseamnă o deschidere 100%, dar e primul pas şi trebuie pregătit. Sunt implicate toate ministerele în acest comitet interministerial. Am întâlnire mâine cu HORA să vedem ce soluţii găsim. Dar totul depinde cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. E o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Nicio altă măsură nu ne ajută să deschidem economia”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a subliniat, în nenumărate rânduri, că vaccinarea este singura cale ce va duce spre o viață normală. Acesta a făcut un apel către toți politiientii să ia parte la campania de vaccinare. Totodată, a declarat că e nevoie de implicarea Bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural.

Conform Biziday.ro, principalele declarații ale premierului Cîțu au fost:

  1. Azi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate – asta este prima bornă pe care o punem.

Campania de vaccinare – luna aprilie și luna mai – vom avea 8,3 milioane doze de vaccin. La finalul lunii mai vom avea 5 milioane de persoane vaccinate, cel puțin sau 6,3, în cel mai bun scenariu. Cele cinci milioane înseamnă că 35% din populație va fi vaccinată și putem vorbi de revenirea economiei.

2. Fac un apel la toți oameni politici: trebuie să ia parte la campania de vaccinare. Este nevoie de implicarea bisericii în campanie, mai ales în mediul rural. Așa cum arată lucrurile, vom avea dozele pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lui iulie.

Avem dozele, deja sunt programate – 70% din persoanele adulte, putem vorbi de redeschiderea totală a economiei  dar trebuie să mergem să ne vaccinăm. Lucrurile merg în direcția corectă.

3.  La finalul lui aprilie vrem să ajungem la 100 de mii de persoane vaccinate pe zi. Este nevoie să ne înregistrăm pe platformă, să revenim la normalitate – vaccinarea este singura soluție.

Lucrurile s-au stabilizat. După consultări cu oameni politici și reprezentanții cultelor, am hotărât că putem sărbători paștele și cu restricții.

Suntem pe un platou, care se menține de o săptămână. Pe București avem o stabilizare, chiar scădere, de câteva zile. La fel și la Ilfov. Timișoara scade – deci măsurile au avut efect.

Vă cer să aveți răbdare. Măsurile dau rezultate, avem datele zilnice care demonstrează. Suntem pe un platou, dar trebuie să păstrăm ce avem acum. Doar prin vaccinare putem reveni la normal.

Situația din spitale a fost, este și va rămâne pe presiune.

Trebuie să vedem cum merge campania de vaccinare – dacă avem suficienți vaccinați până la 1 iunie, pentru că nicio altă soluție nu ne ajută, în afară de vaccinare.

Comitetul va include toate ministerele și asociații și patronate. Se poate. Nu mai avem aglomerări în weekend, nici pe pârtii, nici în cluburi.

Vaccinarea este singura soluție!

Declarațiile sale integrale, aici:

[arve url=”https://www.facebook.com/guv.ro/videos/777337269572235″ maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

MACON sărbătorește luni 31 de ani de existență cu super-reduceri și demonstrații tehnice interactive

Luni, compania bistrițeană MACON serbează 31 de ani de existență, în care se concentrează, ca în...