12.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Dacă nu ia concursul pentru șefia Casei de Cultură, Gavrilă Țărmure are asigurat încă un an fotoliul Centrului Județean pentru Cultură

Peste câteva zile va avea loc ultima probă a concursului pentru ocuparea funcției de director al Casei de Cultură. Doar doi candidați au mai rămas în cursă: actualul șef al Centrului Județean pentru Cultură Gavrilă Țărmure și Claudiu Șular, fostul director al Liceului de Muzică. În caz că nu câștigă concursul, Țărmure mai are asigurat fotoliul de director al CJC încă un an.

În ședința de Consiliu Județean de ieri s-a aprobat evaluarea anuală a șefilor de la cultură: Ioan Pintea de la Biblioteca Județeană, Alexandru Gavrilaș de la Complexul Muzeal și Gavrilă Țărmure de la Centrul Județean pentru Cultură. Toți trei șefii de la Cultură au luat note peste 9, șeful de la Bibliotecă Ioan Pintea reușind să obțină chiar și un 10.

Singurul care s-a ales și cu o notă de 8 a fost Gavrilă Țărmure. Cel care l-a notat cu 8 pentru activitatea sa din 2020 a fost tocmai președintele Consiliului Județean, Kecskes Simionca Tiberiu Ciprian. Până una alta, Gavrilă Țărmure are asigurat postul pentru încă un an.

Gavrilă Țărmure candidează și pentru funcția de director al Casei de Cultură, ultima probă, cea finală, urmând să aibă loc peste doar câteva zile. În caz că nu reușește să câștige concursul, Țărmure are asigurat fotoliul de la CJC, cel puțin anul în curs.

În timpul ședinței de Consiliu Județean, între Gavrilă Țărmure și consilierul județean liberal Calo Viorica a avut un schimb de replici destul de dure, care l-au amuzat pe președintele Radu Moldovan. Liberala l-a întrebat pe Țărmure cum de la 100 de angajați sunt 10 șefi la Centrul Județean pentru Cultură și dacă tot conduce instituția aceasta de ce a mai candidat și la Casa de Cultură.

Șeful de la Centrul Cultural Municipal a refuzat să îi răspundă la întrebarea ce viza candidatura sa  pentru postul de director al Casei de Cultură, susținând doar că a taiat din posturile de conducere, însă în subordinea sa sunt 5 instituții, care, potrivit legii trebuie să aibă un șef serviciu:

„Centrul Județean de Cultură este constituit din 5 instituții, fiecare din aceste instituții are un șef de serviciu, prin lege. Cum să funcționeze, de exemplu, Școala Populară de Arta fără șef de serviciu? Am redus 3 funcții, pentru că atât am putut. Ajungeam la 10, din care 3 le-am redus.  S-au făcut reduceri substanțiale și de buget. Față de anul trecut cheltuielile sunt de 3 ori mai mici”, a explicat Gavrilă Țărmure, în ședința de Consiliu Județean de ieri.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: