10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

VIDEO: Jurnalist amenințat și pe punctul de a fi agresat de cei pe care i-a prins aruncând gunoaie aiurea

Un jurnalist bistrițean a fost amenințat de niște persoane pe care le-a prins aruncând gunoaie în natură. Ar fi fost și lovit, dacă nu ar fi fost inspirat să scoată și microfonul din mașină. Grațian Morariu, de la Garda de Mediu, a explicat că din păcate, astfel de incidente fac parte „din fișa postului”, chiar și ei, când merg în control, fiind amenințați și agresați.

Una dintre temele abordate ieri în ședința de Colegiu Prefectural a fost cea a deșeurilor aruncate aiurea și a curățeniei de primăvară.

Jurnalistul Marius Rus a izbucnit, spunându-i prefectului că era pe punctul de a fi agresat fizic de niște persoane care aruncau gunoaieel aiurea.

Am fost să filmez o cu totul altă temă, și umblând pe ealuri după imagini, am ajuns în Florești, comuna Nimigea, o zonă unde eu merg deseori, și am văzut că niște persoane descărcau gunoaie din mașină. I-am filmat și au început să strige și să mă amenințe, mai ales când au văzut că îi filmez. Am avut inspirația să iau microfonul din mașină, și când au văut microfonul și-au dat seama că de fapt sunt de la televiziune. Că mai aveam puțin și primeam și bătaie” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Marius Rus.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, Stelian Dolha a mulțumit jurnalistului că i-a făcut cunoscută situația, și a asigurat că se vor lua măsuri, dacă toți cetățenii își vor face datoria și să semnaleze oridecâteori văd pe cineva aruncând gunoaiele în natură.

Reprezentantul Gărzii de Mediu Bistrița a explicat că și ei se confruntă cu amenințări și chiar agresiuni din partea celor pe care-i prind în flagrant.

”Am și colege care sunt jumătate cât mine și au trecut prin asta. Din păcate, face parte din meserie” a explicat Grațian Morariu.

Cristian Niculae, fostul viceprimar și în prezent directorul ADI Deșeuri a venit cu o variantă de a face echipă, când se merge pe teren, inspector + jandarm/polițișt de la poliția locală.

Intervenția jurnalistului Marius Rus, a prefectului și a reprezentantul Gărzii de Mediu, în video de mai jos:

[arve url=”https://youtu.be/Hq-VLM6b5ao” maxwidth=”900″ aspect_ratio=”16:9″ loop=”no” muted=”no” /]

Despre CUM vede prefectul că s-ar putea rezolva problema gunoaielor din județ și viziunea noului director ADI Deșeuri vizavi de acest lucru, Bistrițeanul.ro vă va prezenta mâine într-un articol.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...