18.8 C
Bistrița
joi, iunie 30, 2022

DAKAR 2022 – Etapa 7: Băieții noștri au ales mai bine să fie penalizați decât să nu termine cursa!

A doua săptămână de probe din cadrul Dakar 2022 le-a dat bătăi de cap băieților noștri. Ambele echipaje au ales mai degrabă să fie penalizate decât să nu termine cursa. CE s-a întâmplat:

Sâmbătă a fost zi de odihnă la Dakar Rally. Mașinile au fost verificate, reparate și pregătite de mecanici pentru cea de-a doua săptămână de curse.

Ieri s-a desfășurat etapa a 7-a a competiției și ambele echipaje au avut bătăi de cap. Au decis mai bine să fie penalizați decât să nu termine cursa. CE s-a întâmplat:

Iacob și Tudor – au ajuns noaptea într-un loc cu multe urme

Etapa 7 – Riad – Al Dawadimi – O probă specială de 401,74 km în care au fost cam de toate de la piatră multă, praf, dune, ueduri, la navigație foarte dificilă.

Duminică, în prima etapă din cea de a doua săptămână, Iacob și Tudor au fost nevoiți să ia o decizie strategică, după ce au ajuns pe întuneric într-o zonă cu foarte multe urme și cu un waypoint foarte dificil de marcat.

Au decis să continue. Și-au asumat timpul pierdut prin primirea penalizării, acesta fiind în realitate mai mic comparativ cu cât timp ar fi pierdut să găsească waypointul. Nu sunt singurul echiaj care a decis să facă asta, o parte luând această decizie chiar dacă au terminat proba pe lumină” au informat cei de la Transilvania Rally Ria Team pe Facebook.

Mihai Ban și Cheloo – au avut probleme și cu electromotorul

”Mihai și Cheloo au trecut și de prima etapă din cea de a doua săptămână a Dakar 2022. Au avut o probă specială de 401,74 km și a fost una foarte dificilă la capitolul navigație. Mult praf, piatră, ueduri, dar și o secțiune frumoasă cu dune, cămile și tabere nomade au făcut parte din decorul zilei.

La fel ca alți concurenți, au fost nevoiți să renunțe astăzi la căutarea unui waypoint. Era o zonă foarte dificilă și ar fi pierdut mai mult timp comparativ cu cel primit în urma penalizării.
În plus, fiind deja noapte lucrurile s-au îngreunat și mai mult. O decizie similară au luat și concurenți care au terminat speciala pe lumină. În plus, au avut probleme și cu electromotorul și peste 3h din cele petrecute pe probă au fost pe noapte” au informat cei de la Transylvania Rally Ria Team.

Azi- etapa 8 

Luni, 10 ianuarie, se concurează în etapa 8 – Al Dawadimi – Wadi Ad-Dawasi. Va fi iarăși o zi extrem de lungă cu un total de 830 de km, din care 395 km de probă specială.
Despre cursa de azi:
  • iarăși vor întâlni pietre
  • decorul se schimbă un pic
  • apar dune ceva mai înalte și mult mai moi comparativ cu cele traversate până acum
  • și vor avea de traversat un chott – un lac sărat, care seacă pe timp de vară și are apă de la ploi iarna
  • cu aproximativ 100 de km înainte de final este o zonă atât de stricată de ploi încât organizatorii au menționat că va fi ca la trial.

MULT SUCCES și astăzi!!

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...