21.6 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

Daune uriașe de plată și pușcărie pentru un șofer de TIR care a omorât două persoane din neatenție

Un șofer de TIR de 36 de ani își va petrece următorii doi ani după gratii, după ce nu a fost atent și nu a oprit la un semafor de pe DN17, din Viișoara. În urma accidentului provocat au murit două persoane. Daunele pe care trebuie să le plătească victimelor sunt uriașe!

Accidentul a avut loc în primăvara anului 2016, pe DN17, în Viișoara. Două autoturisme și un microbuz au oprit la semafor, așteptând culoarea verde, în timp ce un TIR care venea din spate a lovit microbuzul, cauzând un accident în lanț.

Microbuzul a ajuns în mașina de teren din fața sa, care, mai apoi a lovit primul autoturism oprit la semafor. Un pasager din microbuz a murit pe loc, iar altul la spital. De asemenea, 5 oameni au fost răniți în urma impactelor.

Șoferul de 36 de ani al TIR-ului nu a adaptat viteza la condițiile de drum, șoseaua fiind umedă și nici nu a condus preventiv pentru a putea opri la semafor în siguranță. Acesta conducea cu 60 de km/h, pe o porțiune de drum unde limita era de 30 km/h.

Potrivit Adevărul.ro, bărbatul, care și-a și recunoscut vinovăția, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, decizia fiind confirmată zilele trecute de Curtea de Apel Cluj.

De asemenea, rudele celor doi decedați în urma accidentului vor primi daune uriașe, însumând 400.000 de euro.

„Fenomenul accidentelor de circulaţie ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, în special al conducătorilor de TIR-uri, este într-o creştere vizibilă, fapt ce creează un sentiment accentuat de insecuritate pentru toţi participanţii la trafic cărora le este pusă în pericol viaţa. (…) Din această perspectivă, fapta inculpatului reclamă din partea justiţiei aplicarea unei represiuni penale ferme, de natură să atenţioneze pe toţi destinatarii legii penale asupra pericolului social extrem de ridicat al unor astfel de infracţiuni, cu un serios impact în comunitatea locală, în legătură cu care nu trebuie să se lase impresia ca nu sunt pedepsite pe măsură”- se arată în hotărârea emisă de Judecătoria Bistriţa, confirmată de Curtea de Apel Cluj.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!