20.2 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

DE CE a acceptat psihologul Ana Dragu de la Centrul „Micul Prinț” să intre în ATOP BN

„Am acceptat numirea ca membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a județului Bistrița-Năsăud ca reprezentant al comunității. Aș vrea și să explic de ce…”, a transmis psihologul Ana Dragu – coordonatorul activității Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” Bistrița. 

Psihologul clinician Ana Dragu a primit recent invitația de a face parte din ATOP BN – și a ținut să explice motivele pentru a acceptat, ce obiective și-a propus în această funcție și ce va face cu indemnizația primită.

În viața mea nu am avut nici o funcție publică, am făcut voluntariat cât zece și am muncit enorm să construiesc o organizație de care sunt foarte mândră și care schimbă în mai bine viața copiilor și tinerilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. Ani de zile am militat pentru protecția drepturilor omului și din noua poziție voi continua să fac același lucru. Nu ar trebui să dau nici o explicație, însă chiar vreau să o fac”, a transmis Ana Dragu.

ATOP-urile sunt organisme cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se întrunesc regulat și au ca scop să asigure reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică. Funcționează pe lângă Consiliile Județene și au niște atribuții clare, deși sunt percepute ca niște sinecuri – a mai explicat Ana Dragu. Psihologul a precizat că intenționează să fac tot ce îmi stă în putere ca la nivel de județ percepția asta să se schimbe.

Între atribuțiile ATOP se regăsesc:

a) contribuie la elaborarea planului de activități și la fixarea obiectivelor și indicatorilor de performanță minimali, având ca scop protejarea intereselor comunității și asigurarea climatului de siguranță publică;

b) sesizează și propune măsuri de înlăturare a deficiențelor din activitatea de poliție;

c) face propuneri pentru soluționarea de către organele de poliție a sesizărilor care îi sunt adresate, referitoare la încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului;

d) organizează consultări cu membrii comunităților locale și cu organizațiile neguvernamentale cu privire la prioritățile siguranței persoanei și a ordinii publice;

Care sunt prioritățile pe care și le-a propus Ana Dragu în ATOP BN:

1) protocol SJUB BN – IJP BN pentru intervenția forțelor de ordine în cazul pacienților cu tulburări psihiatrice și dizabilități (sunt deficiențe grave în acest domeniu, multă necunoaștere și lipsă de respect)

2) creare și implementare formular anonim de sesizare a deficiențelor din activitatea de poliție

3) analiza sesizărilor privind încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului

4) formarea organelor de ordine în comunicarea eficientă cu cetățenii în general și cu cetățenii cu dizabilități în special.

Și pentru că sunt un om care a crescut singur doi copii prin munca proprie, voi dona indemnizația primită către Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa. Știu că aveam și așa mult prea mult de lucru, dar țin la obiectivele mele și cred că pot fi realizate”, a subliniat Ana Dragu, mulțumind totodată pentru numire președintelui Consiliului Județean BN Radu Moldovan.

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...