-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

DE CE a acceptat psihologul Ana Dragu de la Centrul „Micul Prinț” să intre în ATOP BN

„Am acceptat numirea ca membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a județului Bistrița-Năsăud ca reprezentant al comunității. Aș vrea și să explic de ce…”, a transmis psihologul Ana Dragu – coordonatorul activității Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” Bistrița. 

Psihologul clinician Ana Dragu a primit recent invitația de a face parte din ATOP BN – și a ținut să explice motivele pentru a acceptat, ce obiective și-a propus în această funcție și ce va face cu indemnizația primită.

În viața mea nu am avut nici o funcție publică, am făcut voluntariat cât zece și am muncit enorm să construiesc o organizație de care sunt foarte mândră și care schimbă în mai bine viața copiilor și tinerilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. Ani de zile am militat pentru protecția drepturilor omului și din noua poziție voi continua să fac același lucru. Nu ar trebui să dau nici o explicație, însă chiar vreau să o fac”, a transmis Ana Dragu.

ATOP-urile sunt organisme cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se întrunesc regulat și au ca scop să asigure reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică. Funcționează pe lângă Consiliile Județene și au niște atribuții clare, deși sunt percepute ca niște sinecuri – a mai explicat Ana Dragu. Psihologul a precizat că intenționează să fac tot ce îmi stă în putere ca la nivel de județ percepția asta să se schimbe.

Între atribuțiile ATOP se regăsesc:

a) contribuie la elaborarea planului de activități și la fixarea obiectivelor și indicatorilor de performanță minimali, având ca scop protejarea intereselor comunității și asigurarea climatului de siguranță publică;

b) sesizează și propune măsuri de înlăturare a deficiențelor din activitatea de poliție;

c) face propuneri pentru soluționarea de către organele de poliție a sesizărilor care îi sunt adresate, referitoare la încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului;

d) organizează consultări cu membrii comunităților locale și cu organizațiile neguvernamentale cu privire la prioritățile siguranței persoanei și a ordinii publice;

Care sunt prioritățile pe care și le-a propus Ana Dragu în ATOP BN:

1) protocol SJUB BN – IJP BN pentru intervenția forțelor de ordine în cazul pacienților cu tulburări psihiatrice și dizabilități (sunt deficiențe grave în acest domeniu, multă necunoaștere și lipsă de respect)

2) creare și implementare formular anonim de sesizare a deficiențelor din activitatea de poliție

3) analiza sesizărilor privind încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului

4) formarea organelor de ordine în comunicarea eficientă cu cetățenii în general și cu cetățenii cu dizabilități în special.

Și pentru că sunt un om care a crescut singur doi copii prin munca proprie, voi dona indemnizația primită către Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa. Știu că aveam și așa mult prea mult de lucru, dar țin la obiectivele mele și cred că pot fi realizate”, a subliniat Ana Dragu, mulțumind totodată pentru numire președintelui Consiliului Județean BN Radu Moldovan.

Foto deschidere @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...