-0.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 29, 2023

Lucrările la tronsonul Gării – Năsăudului ar putea începe când ar fi trebuit să fie gata!

Primăria Bistrița a scos la licitație lucrările pentru tronsonul Gării – Decebal- Andrei Mureșanu- Năsăudului. Dacă totul merge bine, aceste lucrări ar trebui să înceapă în a doua jumătate a anului 2021. Adică, aproximativ când ar fi trebuit să fie gata, după cum se lăuda administrația anterioară.

Încă de la mijlocul anului 2018, administrația locală vorbea despre reconfigurarea axei de traseu strada Gării – Bulevardul Decebal – Andrei Mureșanu- Năsăudului.

Parcările oblice de pe Decebal, Gării, Andrei Mureșanu și Năsăudului dispar! Ce alte surprize mai are municipalitatea

În toamna anului 2018 apăreau și primele estimări ale costului acestui proiect de mobilitate urbani – 11 milioane de euro. Se spunea că totul va dura aproximativ 3 ani și 4 luni.

Bandă separată pentru autobuze și piste pentru biciclete? „Distracția” ne costă 11 milioane de euro

În prima ședință de Consiliu Local din 2019, consilierii locali au aprobat acest proiect.  Apoi, odată cu lucrările pe Colibiței și crearea legăturii cu strada Arțarilor, administrația locală a anunțat că se pregătește terenul pentru ruta ocolitoare, când vor începe lucrările la tronsonul Gării – Năsăudului.

Timpul a tăcut și a trecut astfel că, în toamna lui 2019, viceprimarul de atunci – Cristian Niculae- anunța că această rută va fi cap de listă pentru asfaltările din 2020, DACĂ, până în primăvara anului nu se găsește nicio sursă de finanțare.

Patru străzi din Bistrița, cap de listă în proiectele de asfaltare din 2020

La începutul anului 2020, primarul în funcție- Ovidiu Crețu, explica faptul că anul 2020 va fi anul de grație în care se vor demara lucrările la acest tronson.

Proiectele care le-am depus pe POR, care vor schimba mobilitatea și fața orașului, sunt prioritare. Mă refer la Linia Verde, Centrul Intermodal și Pista de biciclete. Ar fi trebuit să înceapă toate aceste lucrări în 2018, dar modificările legislative le-au împins în 2020. Toate lucrările aferente acestor proiecte se vor demara în acest an ”, a asigurat  atunci Ovidiu Crețu.

VIDEO – Primarul susține că Bugetul pe 2020 e sumbru! CE proiecte sunt totuși, cap de listă:

Cinci luni mai târziu, în mai 2020,  Cristian Niculae anunța pe Facebook că s-a semnat contractul de finanțare, pe bani europeni, a acestei axe de transport.

S-a semnat! Patru străzi „spinoase” din municipiu intră în reabilitare totală

În 15 decembrie 2020, Primăria Bistrița a urcat pe SEAP cererea de ofertă pentru acest proiect. Cei interesați pot depune oferta ONLINE, până la data de 1 FEBRUARIE 2021.

Costurile totale sunt de 48,4 milioane lei, adică aproximativ 10,5 milioane euro. Proiectul are două loturi:

 

Dacă totul decurge bine, lucrările ar putea începe undeva în a doua parte a anului 2021, adică, aproximativ atunci când ar fi trebuit să fie gata.

S-a semnat! Patru străzi „spinoase” din municipiu intră în reabilitare totală

S-a semnat! Patru străzi „spinoase” din municipiu intră în reabilitare totală

Un proiect mult așteptat de bistrițeni e pe punctul de a deveni realitate. Ieri s-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea integrală a patru străzi din municipiu. Axa Gării- Decebal- Andrei Mureșanu – Năsăudului își va schimba în totalitate aspectul. CE lucrări se vor face:

Patru dintre cele mai „spinoase” străzi intens circulate din municipiu își vor schimba fața.

Axa de transport Gării- Decebal- Andrei Mureșanu – Năsăudului își va schimba ÎN TOTALITATE aspectul.

„Super-veste: Decebal, Andrei Mureșanu, Năsăudului și Gării se reabilitează și modernizează pe bani europeni!! Primăria Bistrița a semnat contractul de finanțare pentru unul dintre cele mai importante proiecte pe Fonduri Europene – Reconfigurarea axei de transport public pe str. Gării – B-dul Decebal – Str. Andrei Mureșanu – Str. Năsăudului”, a anunțat viceprimarul Cristian Niculae.

Proiectul, în valoare de 10,5 milioane euro, cuprinde lucrări radicale, nu doar la carosabil.

CE SE VA FACE:

În cadrul acestui proiect se vor realiza următoarele lucrări:

  • realizarea unui sistem rutier nou, la partea carosabilă, începând cu fundația drumului;
  • reabilitarea trotuarelor pe toată lungimea celor 4 străzi;
  • realizarea de benzi dedicate transportului public;
  • realizarea pistelor pentru bicicliști, pe ambele sensuri de circulație;
  • realizarea unui pasaj pietonal subteran pe b-dul Decebal, în zona halei comerciale;
  • îngroparea tuturor rețelelor electrice și de iluminat public;
  • sistem nou de iluminat public cu telegestiune;
  • modernizarea stațiilor de transport public existente (10 stații);

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.