De ce TREBUIE demolat stadionul Jean Pădureanu: Motivele incredibile date de autorități!

De ce TREBUIE demolat stadionul Jean Pădureanu: Motivele incredibile date de autorități!

Ședința de Consiliu Local de ieri s-a lăsat cu scandal și replici acide. Printre lucrurile disputate a fost și stadionul Jean Pădureanu. Atât Ovidiu Crețu cât și alți participanți la conferință au dat câteva motive pentru care acesta TREBUIE demolat.

Discuțiile și valurile de reacții ce se ridică în jurul ideii de demolare a stadionului Jean Pădureanu par să nu înceteze.

Ieri, consilierii locali s-au întrunit într-o ședință „de îndată” pentru a aproba trecerea a două terenuri din proprietatea primăriei în cea a Consiliului Județean. Cu toate acestea, discuțiile au deviat de la subiectul conferinței.

„Am văzut că se vehiculează construirea unui stadion de 10.000 de locuri și demolarea acestuia pentru extinderea Parcului Municipal. Care este media de spectatori la meciurile din Liga I? Da! Putem presupune că orașul are nevoie de un stadion nou. Dar orașul are echipă în Liga I? Pentru ce să se facă acel stadion? De ce să nu se cumpere acest stadion, să îl modernizăm? Este în oraș, oamenii ar veni foarte ușor la stadion să alerge pe pista de atletism sau chiar echipe care să vină să joace fotbal aici. Consider că aceste presupuse investiții nu au niciun sens cât nu există o cerere clară pentru utilizarea lor.(…) Noi vorbim de 10.000 de locuri. La Steaua, media de spectatori este de 6.650. La CFR, media e 3.821 de spectatori. (…) Cluj Napoca are două stadioane. Sunt în centrul orașului. De ce? Pentru că oamenii merg pe jos la stadion. Nu se duc cu mașinile. (…)Trebuie să ne oprim”, a rispostat Ioan Peteleu, consilier PNL.

Pentru a susține „nevoia” demolării stadionului Jean Pădureanu au fost aduse câteva argumente.

„Faptul că zona centrală a orașului Bistrița și în general, a orașului, este aglomerată și nu există spațiu, așa cum există în jurul stadionului CFR din Cluj, ne-a determinat să gândim o relocare a bazelor sportive din centrul orașului. Nici Parcul municipiului nu este suficient de mare și mutarea stadionului în zona Wonderland eu cred că este binevenită. (…) Prin lărgirea parcului nu trebuie neapărat să desființăm pista aia de atletism care e acolo. Dimpotrivă, o putem lăsa astfel încât cetățenii să vină să facă sport în zona respectivă. Iar cei care vor să facă sport de performanță, se pot duce frumos în Wonderland unde există spații suficiente astfel încât să se poată construi parcări pentru buna funcționare a unui obiectiv de importanța unui stadion cu 10.000 de locuri”, a explicat primarul Ovidiu Crețu.

Atât edilul cât și consilierul PSD Sabău Gheorghe au fost de părere că la Bistrița nu se poate face sport de performanță dacă nu ai un loc special pentru așa ceva.

„O anumită investiție nu trebuie să se refere la momentul la care ea se gândește și se începe, ci la perspectiva care ți-o oferă în viitor. Și aș puncta aici și vă întreb dacă actuala echipă de handbal a Bistriței ar fi existat și ar fi avut asemenea performanțe dacă nu exista o sală polivalentă? Pentru o activitate profesionistă, trebuie să aibă și un spațiu în care să se pregătească. De aceea zic eu că trebuie să susținem această perspectivă de a face un stadion, nu pentru ziua de astăzi, ci pentru ziua de mâine”, a susținut Sabău.

Mai mult, nu ar avea rost investiția în reabilitarea stadionului Jean Pădureanu, când cheltuielile ar fi cam aceleași cu construirea unui nou stadion.

„A reabilita ceea ce este acuma stadionul Jean Pădureanu înseamnă cheltuieli la fel de mari ca și realizarea unui stadion nou. Doar că acest stadion este în oraș, dar accesul spre el este extrem de greu și de dificil. Mai ales accesul auto, pe care-l practică mai toată lumea care merge. Varianta Wonderland este una foarte importantă și este o bază pe care municipiul o are, și niciun oraș din Transilvania nu are o astfel de bază în care să se dezvolte și să facă investiții importante”, a mai spus primarul Ovidiu Crețu.

Și Cristian Niculae, cel care a ieșit la înaintare cu acest proiect, a explicat necesitatea mutării stadionului tot din nevoia de parcări.

 

 

VIDEO. În AVANPREMIERĂ naţională, joi, la Bistriţa: „Maria, Regina României”, un film cât o istorie octombrie 22, 2019 - Un film cât o istorie...! O poveste bazată pe fapte reale, având în prim plan figura marcantă a Reginei Maria, va fi difuzată în avanpremieră naţională, joi, 24 octombrie, de la ora 18.00, la Bistriţa! În distribuţie – şi un actor bistriţean!  Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.
„Aventurile” adolescentului din centrul de la Beclean: a bătut doi educatori, a spart o ușă și și-a agresat frățiorii mai mici octombrie 22, 2019 - Un adolescent de doar 16 ani a semănat groază, în urmă cu două zile, în centrul de la Beclean unde este cazat. Acesta a luat la bătaie doi educatori, a spart ușa de la apartamentul unde este cazat și și-a agresat frățiorii mai mici. Ce l-a enervat în asemenea hal:
VIDEO: Elicopterul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., în sprijinul salvamontiștilor bistrițeni octombrie 22, 2019 - Salvamontiștii bistrițeni au solicitat încă de anul trecut sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. Aceștia aveau nevoie de un elicopter care să-i ajute cu transportul de materiale. Operațiunea a avut loc în Parcul Național Munții Rodnei.
Ionuț Simionca (PMP): Crețu și Moldovan vând gogoși electorale și minciuni octombrie 22, 2019 - Într-o declarație politică, deputatul PMP Ionuț Simionca și-a exprimat public nemulțumirea legată de faptul că președintele CJ Bistrița-Năsăud și primarul municipiului Bistrița au inaugurat cu fast proiectul de construire a unei săli polivalente în Wonderland.
Se întâmplă în Bistrița-Năsăud: Fetiță de 7 ani trimisă acasă de la dispensarul școlar cu mâna ruptă în două locuri octombrie 22, 2019 - O fetiță de 7 ani a fost trimisă astăzi acasă, cu profesorul de sport, după ce și-a rupt mâna în două locuri, în urma unei căzături. După incident, fetița a ajuns la dispensarul școlar, de unde a fost trimisă acasă și nu la spital, cum ar fi trebuit.
ALEGERI 2019: PSD se opune politicilor de austeritate anunțate de Orban și PNL octombrie 22, 2019 - PSD se opune politicilor de austeritate anunțate deja de Orban și PNL și nu participă la ședința de plen pentru învestirea guvernului Orban!
VIDEO: O lume fantastică, cu peisaje şi legende fabuloase, în premieră, la Bistriţa! octombrie 22, 2019 - O lume fantastică, cu peisaje şi legende fabuloase, cu personaje mitice şi seducătoare dansuri ne-a fost dat să admirăm, zilele trecute la Bistriţa. Mai mult, am avut parte şi de câteva experienţe sonore cu adevărat spectaculoase!
Pedeapsă cu EXECUTARE pentru un fost examinator auto. Despre cine este vorba: octombrie 22, 2019 - Dacă până acum angajații de la Permise Auto care au fost prinși cu mită au scăpat de gratii cu pedepse fără executare, unul dintre ei nu a fost atât de norocos. Trimis în judecată în două dosare, acesta s-a ales cu doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Despre cine este vorba:
O cunoașteți?? A furat geanta unei cliente! Sunați la 112 dacă aveți informații! octombrie 22, 2019 - Un furt a avut loc vineri, în incinta unui magazin din Bistrița. În timp ce o clientă proba ceva, geanta cu actele, banii și telefonul i-au fost sustrase de o altă femeie. UPDATE: Hoaţa a fost identificată de polişişti.
VIDEO – Minora ce ar fi fost răpită de unchiul său a fost găsită! UNDE era: octombrie 22, 2019 - Sute de polițiști, jandarmi și voluntari au căutat ieri minora dispărută. Alerta a fost dată ca și răpire, deoarece fata a fost văzută ultima dată plecând cu unchiul ei. Azi-noapte, oamenii legii au găsit-o. Unchiul ei a fost audiat. UNDE se aflau cei doi:
S-a pus cu polițiștii și acum va da cu subsemnatul, periodic, la IPJ! octombrie 22, 2019 - Un tânăr din Sîngeorz a fost reținut de polițiști după ce a încălcat mai multe reguli. Acum, pentru 60 de zile, va trebui să dea cu subsemnatul la sediul IPJ BN. CUM s-a întâmplat totul:
Limitatoare de viteză într-o comună de pe Valea Bârgăului. AFLĂ unde octombrie 22, 2019 - Primăria unei comune de pe Valea Bârgăului pune piciorul în prag și e hotărâtă să lupte cu vitezomanii care circulă pe drumurile din comună. Astfel, autoritatea locală va monta limitatoare de viteză.
Aquabis Bistriţa: Avarie în Rebrişoara! Este afectată toată partea de jos a satului octombrie 22, 2019 - Începând de ieri seară, în Rebrişoara s-a sistat apa potabilă. Au fost afectate străzile Ulița Morii, Primăriei precum și toată partea de jos a satului. Când se reia difuzarea apei potabile:
Un adolescent de 16 ani de la centrul de plasament din Beclean și-a luat la bătaie educatorii. Totul s-a terminat la…Psihiatrie octombrie 22, 2019 - Un adolescent de 16 ani cazat la centrul de plasament din Beclean, în urmă cu două zile, și-a luat la bătaie educatorii. Victime i-au căzut o femeie și un bărbat, cel din urmă având nevoie de îngrijiri medicale. Totul s-a terminat la secția de Psihiatrie Infantilă a Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.
Și-a răpit nepoata minoră! Zeci de polițiști îi caută! Dacă-i vedeți, sunați urgent la 112! octombrie 21, 2019 - Zeci de polițiști s-au mobilizat în căutarea Dariei! O copilă de 13 ani a fost văzută ultima dată alături de unchiul ei, care i-a propus să îl însoțească. Apoi, zici că ar fi intrat în pământ. Dacă-i vedeți, sunați URGENT la 112.